Fritidsbanken poppade upp

Text: KRISTINA  Foto: HÅKAN  

För första gången har Fritidsbanken haft ambulerande verksamhet, så kallad pop upw. Feriearbetare har packat en cykelkärra full med strandleksaker och åkt ut till olika stränder. 

Mellan första juli och 13 augusti har Nora Johansson, Ehsan Khaleghi och Isak Karlsson anträffats på Mörudden, Getingberget och Bärstad Beach. 

– Det har varit ett väldigt bra sommarjobb, vi har börjat vid nio, packat cykelkärran och dragit ut till olika stränder, berättar Ehsan.

Vädret har självklart styrt arbetsdagarna. Vid regn har de jobbat på lagret i lokalen i Skoghall centrum. Skänkta saker har registrerats och fotats, och de har städat och snickrat. Men så fort solen tittat fram har de cyklat ut för att låna ut sport- och fritidsutrustning till Hammarös badgäster. 

– Bollar, simfötter och vattenpistoler har varit mest populärt att låna, berättar Isak. 

Ett dopp eller två har de hunnit med, men oftast har de gått runt bland badgästerna och berättat om Fritidsbanken och vad de erbjuder. 

– Vi har ställt upp kubb några gånger också, och fått med några barn att spela med oss, berättar Ehsan.

Att låna från Fritidsbanken är gratis och lånetiden är maximalt 14 dagar. Utrustningen är begagnad och har skänkts av privatpersoner. Fritidsbanken startade 2013 i Deje och på Skoghall öppnade de 2017.

Utbudet är stort. Bara att komma och välja!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.