Katarina årets företagare

Text och foto: KRISTINA

 Sedan 1986 delar Hammarö kommun ut hedersutmärkelsen Årets företagare. 

2020 års utmärkelse gick till Katarina Skoglund som driver present- och inredningsbutiken Arianns i Skoghall centrum. 

Näringslivsansvariga Annika Axelsson bokade in sig på ett företagsbesök hos Katarina på Arianns 11 juni. Men istället överraskade hon med att berätta att Katarina fått utmärkelsen Årets företagare 2020. Med sig
hade hon kommunalrådet Solweig Gard samt tårta, blommor och ett diplom målat av konstnären Pirjo Åberg.

Arianns har funnits i 35 år, och Katarina Skoglund har drivit butiken sedan 1997. Sedan många år har Katarina även varit en av de drivande krafterna i Skoghall Hammarö Centrumförening som arbetar för ett attraktivt och levande centrum, och anordnar bland annat
Tassemârten och Tomtens dag.

Motiveringen till utmärkelsen lyder ”Hon har alltid satt kunden i fokus och under rådande omständigheter har hon agerat klokt för att kunden ska känna sig trygg och välkommen till hennes butik. Hon har säkrat sin butik, kunderna kan ringa henne så filmar hon runt i butiken, de kan handla och betala senare via swisch, antingen körs det hem till dem eller så kan de hämta det på Katarinas hemmatrapp.

Hon ser till varje kunds önskan och försöker bemöta den med flera olika förslag så kunden blir nöjd och hon är form av ett socialt nav, hon vet vad sina kunder heter och vad som de gillar, vilka färger som passar dem.”

Under 2020 har nomineringen setts över och kriterier tydliggjorts i ett led att utveckla och stärka företagaren ännu mer. En nyhet för i år är att utmärkelsen delas ut i sam-arbete med organisationen Företagarna vilket innebär att Katarina nu går vidare till en regionsfinal och har chans att utses till Årets Företagare i Sverige. Vinnaren utses av en jury bestående av framgångs-rika företagare och erfarna företagsledare och utmärkelsen delas ut i oktober i Stockholms stadshus.

Katarina Skoglund utanför sin butik Arianns.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.