Minus Jonsson… Vad gör du i sommar?

– Jag bara älskar den svenska sommaren. Det är ju synd att den inte är längre. De senaste åren har jag i alla fall försökt att få den att verka längre. Från juni till augusti arbetar jag några dagar per vecka (måndag, tisdag, onsdag ena veckan och torsdag-fredag nästa). Det funkar faktiskt, det känns som man är ledig hela sommaren. Nu kanske inte alla kan göra på detta sätt men om du kan, prova. Jag lovar att du kommer att tycka att sommaren är lååång.

– Mina planer för denna sommar är densamma som de senaste, jobba på sommarstugan! Förra året byggde jag en ny gäststuga, i år ska den inredas. När man har en stuga på en ö i Vänern får man räkna med att allt tar lite längre tid än om den ligger på fastlandet. Allt ska ju köras ut med båt så det har varit många tunga lass som först ska inhandlas på brädgård, sedan köras ner till hamnen, lasta i båten och iväg. Helt okej om Vänern ligger still men det gör den ju inte så ofta.

– Nu är det ju inte bara slit och släp, man måste ju hinna njuta också. Sola, bada, promenera runt ön, grilla och bara vara. Tänk på att njuta av livet, det är ju så kort och även om jag är en optimist kan man inte lita på att det går i repris.

Trevlig Sommar/Minus-

Minus

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.