Och så kom vardagen

Text: ANDERS VON WACHENFELDT  Foto: HÅKAN

Så har man hoppat i uniformen igen och ledigheten har övergått till vardag. Det är tur att man har ett arbete man trivs med.

Som polis är dagarna aldrig detsamma. Jag får se och vara med om saker som många aldrig kommer i närheten av. Både det som är svart och det som är vitt i livet. Jag vet hur viktigt det är att vi finns där ute för varandra, som medmänniskor. Det är extra viktigt i det hårda klimat som vårt samhälle speglar idag.

Våra ungdomar lever ett många gånger hårt liv. De ska vara lojala mot familj, skola och framför allt sina kompisar. Det är inte konstigt om det blir intressekonflikter. Det är också nu man får vara lite extra observant på beteendeförändringar. Vad gör man som förälder om man misstänker att något är galet? Det finns flera vägar att gå. Ett tips är att ta kontakt med Mörmo gård som ett första steg. De kan hjälpa dig vidare om det behövs.

Buslivet på ön måste jag nog fortfarande säga håller sig på en låg nivå. Det förekommer en del småbrott och det tror jag är svårt att få bort helt. Nu har jag haft semester så vi får titta på eventuella trender i nästa krönika. 

Både jag och min föregångare Lennart har påpekat vikten av grannsamverkan. Det är något som varje bostadsområde borde gå med i. Det spelar ingen roll om ni bor i hus eller lägenhet. Grannsamverkan är ett samarbete mellan polisen/kommunen och de boende. De som vill gå med tar kontakt med polisen eller kommunen och får då gå en utbildning där de får en fördjupad kunskap om hur man förebygger brott och ökar tryggheten i bostadsområdet. Sen är det bara att sätta upp skylten där det står att ni har Grannsamverkan och ni har tagit ett stort steg mot en tryggare boendemiljö. 

TA HAND OM VARANDRA!

Anders

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.