Snart kyrkoval

Text: KRISTINA Foto: HÅKAN

Söndagen den 19 september är det kyrkoval. Alla medlemmar som fyllt 16 år får rösta om vilka som ska vara med och bestämma i Svenska kyrkan de kommande fyra åren. De som ställer upp i valet kallas nomineringsgrupper, och på Hammarö ställer Samlingslista Hammarö församling, Vänstern i Svenska kyrkan (ViSK), Parti-politiskt obundna i Svenska kyrkan (POSK), Socialdemokraterna och Centerpartiet upp. 

Tre olika val kan göras, Kyrkomötet (högsta beslutande organet), Stiftsfullmäktige (styr lokala stiftets arbete) och Kyrkofullmäktige (styr församlingens arbete lokalt). 

Du kan förtidsrösta från 6 september på Skoghalls församlingshem, församlingshemmet Arken, Cleveträffen och på kyrkogårdsexpeditionen. Kom ihåg ditt röstkort och ID-handling.

På valdagen röstar du i din vallokal som framgår på röstkortet.

Du kan även rösta via bud på valdagen eller som förtidsröstning. Då behöver du ett särskilt kuvert och skriftligen intyga att du själv lagt i valsedlarna i kuvertet och två vittnen som intygar detta skriftligen. Budet ska ha med sig ID-handling. Att brevrösta är också en möjlighet. Du måste då ha ett brevröstningspaket. Kontakta Hammarö församling för mer information om var du kan hämta detta. 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.