2016. Gästkrönikan

Hej alla! Detta blir min sista text för i år, i och med detta tänkte jag ta med er på en kort sammanfattning genom mitt 2016. Den 31 december 2015 bestämde jag att 2016 skulle bli året då jag blev mitt bästa jag någonsin. Jag kan meddela att den planen gick i stöpet, men vad gör det? Det är ett år nästa år också.

2016 inleds med en taxiresa från torget till Herrhagen där jag slevar i mig resterna av nyårsgratängen. Redan där kunde vi ju ana att detta inte är året jag blir vältränad. Jag blev dock i februari stolt ägare av ett gymkort och jag är ganska engagerad genom hela våren. Dricker ingen alkohol, äter nyttigt, går ner lite i vikt och det känns ganska bra.

I maj blir det allt soligare, uteserveringarna öppnar och samma dag försvinner all min självdisciplin, för rosévin i solen är livskvalitet och livskvalitet är viktigt. Det har jag läst i en veckotidning. Vinglasen på uteserveringarna blir till långa sommarkvällar och festligheter med vänner, gärna en tur till Sandgrund efter krogen för ett nattdopp. Oftast är jag den som är mest taggad på att bada och jag är väldigt glad att mina vänner stoppade mig den gången jag tänkte driva med strömmen tillbaka in till stan. Putte i parken har ni ju redan hört om, årets tre bästa dagar. Minnena är få, men langosen glömmer jag aldrig. Jag blir även misstagen för en inbrottstjuv en gång efter en utekväll då jag jagar min kompis gravt överviktiga katt runt hennes hus och hennes grannar får syn på mig. Jag gör det mest logiska och springer därifrån. Inte alls misstänksamt. Har inte kunnat titta min kompis grannar i ögonen efter det.

Augusti och september jobbar jag en hel del, stress-solar timmarna efter jobbet och vägrar inse att sommaren lider mot sitt slut. När jobbet lugnar sig lite passar jag på att fiska lite, då det är något jag tycker är väldigt kul. Så länge man slipper få gäddor på kroken. Gäddor är en av de saker jag fruktar mest i livet.

Hösten kommer på riktigt och svampplockaren i mig gör ett par försök att hitta lite nya svampställen på ön. Hittar mer älgflugor än svamp. Nu sitter jag här, det är november och jag undrar vart detta år tog vägen? Jag har lite vinterångest, men den är borta i maj igen och det är ju bara sex månader dit. Så fram till dess antar jag att jag får träna och äta lite (med betoning på lite) nyttigare. Sedan är det dags för historien att upprepas. Det är lite så jag jobbar. Det känns onödigt att ändra ett vinnande koncept (haha, där kom årets största lögn). Förstår att texten känns lite hoppig mellan årstiderna och ni kanske tycker att det inte har hänt så mycket i mitt liv, men mycket är utelämnat då det kanske inte är särskilt passande att skriva här… Jag är ändå nöjd med mitt år, jag är nöjd med mina vänner. Jag har gjort massa roliga saker med de roligaste människorna jag vet och som sagt, det kommer alltid ett år nästa år och det året kan man ägna åt stordåd!

//David

_dsc2497-redigera-webbad

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.