2017 års stipendiater

Text: KRISTINA Foto: PRESSBILD

Hammarö kommun delar varje år ut stipendier till några av kommunens invånare som gjort något utöver det vanliga. Utmärkelserna delades ut i vid en middag i samband med årets sista kommunfullmäktigemöte.

De sex stipendiaterna erhöll varsin målning av konstnärinnan Pirjo Åberg och en blomsterkvast. Före middagen i restaurangen i Folkets Hus underhöll elever från Kulturskolan.

Årets ledare blev Camilla Karlsson, Gymmix Hammarö med motiveringen För sitt engagemang och sin smittande entusiasm i arrangerandet av gruppträningspass på Kilenegården.

Årets företagare utsågs Kenneth Andersson, VD på BA Fordonsskyltar AB till, med motiveringen Genom ett stort kundfokus med hög produktkvalitet och hög servicegrad har företaget nått en marknadsledande position. Företaget har under senare år gjort stora investeringar i utveckling av en egen patenterad och mönsterskyddad prefabricerad servicegrop för serviceverkstäder. Denna investering har varit möjlig tack vare nära kontakt med marknaden, gedigna branschkunskaper och en stabil ekonomi i företaget.

Årets unga ledare blev Markus Lindryd, Skoghalls Innebandyklubb med motiveringen För goda resultat som assisterande tränare för A-laget i division 1 vilket ledde till avancemang till Allsvenskan, samt en drivkraft att starta upp nya verksamheter i föreningen så som Hammaröcupen och Innebandycamp för barn och unga.

Årets idrottsprestation gick till Lina Watz, parasimning med motiveringen För en berömvärd comeback i bassängen som resulterat i två silver- och en guldmedalj vid sommarens SM.

Varje år sedan 2005 delas även en utmärkelse ut för den bästa ny- eller ombyggnaden under året. Fyra förslag till årets mottagare inkom till kommunledningskontoret, och utmärkelsen gick till Rolf Van Dalen med motiveringen Ett modernt, grått hus som med sin kraftiga huskropp och stiliga fönster fångar blicken på en gång. Huset har noga anpassats till platsen och några tallar framför huset har bevarats, vilket mjukar upp gränsytan mellan huset och vägen. Trevliga stora öppningar i glas släpper både ljus och landskap genom huset. Det gör att hela huskroppen trots sin stora volym känns luftig och finkänslig. Dess genialitet och utpräglad arkitektoniska värde är lovvärt.

Kulturstipendiet fick Anna Larsson, med motiveringen Anna Larssons vackra röst innehar både styrka och skörhet och likt solens strålar vittnar den om stora känslor. Annas sprudlande energi genomsyrar allt hon gör. Hon deltar i många projekt och är ständigt i rörelse. Förutom svensk folksång trakterar hon även den irländska musiktraditionen både med sin sång och på gitarr.

Från vänster: Camilla Karlsson, Kenneth Andersson, Markus Linryd, Lina Watz, Rolf Van Dalen,
Birgitta Van Dalen och arkitekt Stefan Rupert.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.