2023 års stipendiater

Text och foto: KRISTINA

Varje år delar Hammarö kommun ut stipendier till hammaröbor som gjort något utöver det vanliga. 2023 års utmärkelser delades ut under kommunfullmäktiges avslutning 18 december. 

Under pompa och ståt delades diplom och blommor ut innan stipendiaterna tillsammans med kommunfullmäktige fick njuta av en middag i restaurangen i Skoghalls folkets hus.
Stråkelever från kulturskolan under ledning av Wanja Reese underhöll under kvällen.  

Från vänster: Dan Henriksson, Ulf Kristiansson, Wilma Guttke, Susanne Jonsson, Petter Rydsjö, Lars Andersson och Lennart Karlsson.

Årets företagare: Dan Hedegren

Stolt vinnare som nu gått vidare till regionsfinalen. Vinner han den kommer han att få åka till Stadshuset för att ha chans att bli hela Sveriges företagare.
Bild från juni -23 då Dan Hedegren mottog sin utmärkelse Årets företagare 2023.

Dan har en vision att utveckla sjö- och båtbusstrafiken på Hammarö och han jobbar hårt för att lyckas. Båtbusstrafiken idag är ett samarbete mellan Hammarö, Karlstad, Grums och Kristinehamn och har funnits under en lång tid. Dan har tagit konceptet med båtbusstrafiken och förädlat det vidare till Linköping och Västervik. Båda orterna har sedan tidigare haft liknande båtbusstrafik, fast inte med flera kommuner tillsammans och det försöker Dan jobba för att det ska ske även där. Tack vare honom har vi en fantastisk tillgång av båtbusstrafik på Hammarö med omnejd. Dan har fler visioner som han vill utveckla i norra Vänern och det ser vi fram emot att ta del av!

Årets idrottsprestation: Ulf Kristiansson

För sina prestationer i Bangolf VM 2023 där han var med och tog dubbla VM-guld. Tillsammans med sina lagkamrater i svenska landslaget tog Ulf VM-guld i lagtävlingen. Därefter vann han även det individuella VM-guldet i slagspelstävlingen, där han avgjorde med en makalös sista runda på 22 slag på 18 banor.

Årets unga ledare: Wilma Guttke

För hennes enastående vilja och drivkraft som motiverar och inspirerar de unga dansarna på Dancing Team Hammarö. Hennes närvaro och förmåga till helhetssyn är något extra ordinärt. Wilma har även lett den dansaktivitet som ingått i Lägersommar. Hon har gjort det till en populär verksamhet som funnits med hela lägret.

Årets kultur: Dan Henriksson

Dan Henrikssons lokalt tillverkade produkter säljs inte bara i Värmland utan även utanför länets grän­ser. Genom sin keramik sätter han Hammarö på kartan. Under sommarmånaderna fylls trädgården vid keramikverkstaden av såväl lokal publik som turister som kan avnjuta kaffe i sommarcaféet samt handla prydnads- och bruksgods i keramikateljén.

Årets ledare: Lennart Karlsson

För all tid han lägger ner på ungdomar i Hammarö HC. Han är en bra ledarskapsförebild och har verkligen ett brinnande intresse för hockey i allmänhet och ungdomar i synnerhet. Lennart är även en viktig kugge i samarbetet i Hammarö ishall, mellan föreningarna och kommunens Fritidsenhet.

Årets God arkitektur

Riksbyggen flerbostadshus Norra Hammarötassen på Anneberg, Arkitekt Petter Rydsjö, projektledare Lars Andersson och säljare Susanne Jonsson.
Bebyggelsen har anpassats till nivåskillnader i omgivningen. Stor del av grönskan har bevarats vilket skapar en lugn och trivsam miljö. Färgsättningen är mörk, dämpad färg och komplementbyggnader är försedda med sedumtak. Helhetsintrycket blir väldigt tilltalande. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.