Äkta vänskap och villkorslös kärlek

Jag har haft den stora förmånen att få växa upp med djur. I barndomshemmet fanns både hundar och katter. Dock inte samtidigt. Mina föräldrar hade båda tjänstehund så där var det schäfrar som gällde. Och vad roligt vi hade med dem. Jag var ofta med när hundarna tränades och på vintrarna fick de dra pulka med lillsyrran i medans vi andra tog oss fram på skidor. Vilken trygghet det var att ha dessa underbara jyckar där hemma.

Så bytte föräldrarna arbeten och hundarna byttes ut mot katter. Åh, dessa katter! Som vi skrattat åt deras hyss och egenheter. När de sedan självmant valde just min säng i mitt rum till sovplats var jag rätt stolt. De trivdes på mitt rum och jag med dom. När de valde huvudkudden till sovplats delade jag mer än gärna med mig.

Idag står min pälskling i stallet. Jag lever just nu min barndomsdröm med egen häst. Trodde aldrig att det skulle ske. Det får jag tacka maken för. Hon, den där fläckiga märren med en vilja av stål, hon ger så mycket kärlek till mig. När hon hälsar mig med en gnäggning värms jag upp ända in i själ och hjärterot. När hon snusar mig i håret med sin mjuka mule eller blåser försiktigt på min kind kan jag inte känna mer än villkorslös kärlek. Och den är ömsesidg. Älskade, älskade häst!

Månadens bild är tagen av Håkan och visar en fantastisk dubbel regnbåge. Nu vet vi vart skatten finns.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.