Äldre möter yngre för hälsans skull

Varje onsdagsmorgon samlas PRO-medlemmar i Hammarö Gymnasiums styrketräningslokaler för en timmes fysisk träning. Handledarna – i den mån deltagarna behöver handledning, många är vana gymbesökare vid det här laget – är andraårselever från Barn- och Fritidsprogrammet med inriktning Fritid och Hälsa.

– Det är jättekul, verkligen. Vi har tränar ju förskolebarn också så det är kul att variera. I båda fallen gäller det att anpassa träningen efter deltagarna, säger Matilda Larsson som tillsammans med några programkamrater har ansvaret för morgonens träningspass.

Startskottet skedde i januari 2011. Sedan dess har det blivit många träningstillfällen, både för pensionärer och andraårselever.

– Många av oss har varit med hela tiden. Och det tillkommer nya deltagare hela tiden, berättar Lillemor Johansson, studie- och friskvårdsansvarig vid PRO Hammarö.

När HammaröNytt kommer på besök är det första passet för i år.

– Det brukar komma ett 30-tal deltagare varje gång. Och varje läsår har vi avslutning på Kilene med ett 100-tal, berättar Michael Walkert, lärare vid Hammarögymnasiet och den andra parten i det generationsöverskridande samarbetet.

pro1 pro2 pro3 pro4 pro5 pro6

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.