Äldreomsorgen rustar för framtiden

Tisdagen den 10 oktober inbjöd Hammarö kommuns äldre- och handikappomsorg till öppet hus. Margareta Ivarsson, socialnämndens ordförande, och Mikael Johansson, socialchef, informerade om det stora förändringsarbetet för äldreomsorgen som har påbörjats på Hammarö.
Från kommunens sida anser man att det är av stor vikt att rusta för framtidens ökning av äldre. Redan 2020 beräknas ökningen vara betydande och som det ser ut idag kan inte kommunen erbjuda ett optimalt boende för att möta de kommande kraven.
Ett exempel där åtgärder behövs är äldreboendet i Gunnarskärsgården. Fastigheten från 50-talet är undermålig för verksamheten och socialchefen hoppas på ett helt nytt äldreboende. Även Arbetsmiljöverket ställer sig negativt till Gunnarskärsgården då arbetsförhållanden för personalen inte anses acceptabel.
En ytterligare del i omsorgssatsningen är trygghetsboendet i Lillängshamnen som beräknas stå inflyttningsklart i november 2013. Ivarsson informerade om att 95 personer har anmält sitt intresse för de 30 lägenheterna och kommunen kommer inom kort att publicera en turordningslista.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.