Anmäl brott!

Text: LENNART HYNYNEN  Foto: CHRISTINE


Ett inlägg på
Facebook fick stor spridning, om att ett par män ska ha närmat sig en barnvagn med ett sovande barn i. När HammaröNytt kontaktade mig om detta bad jag dem skriva ett inlägg och uppmana de drabbade att göra en anmälan. Vi vet ju inte vad som har hänt, och utan en anmälan kan vi inte göra något. En person i kontaktcenter har ringt mig om detta, men jag hittar inget mer i våra rullar. Jag gissar att det inte ligger någon sanning bakom detta. Rätta mig gärna om jag har fel genom att göra en formell anmälan.

Nyss hade Bandidos fest här på Hammarö, med gäster från hela Sverige. Vi stoppade alla bilar i anslutning till festen, i sällskap av andra myndigheter. Diverse gods och värdesaker togs omhand, och vi plockade någon för ringa innehav. Ni ska veta att vi har full koll på deras verksamhet. 

Det har förekommit en del dieselstölder senaste tiden. Stora mängder har slangats ur maskiner, och de tar hela fat. Kopparstölder är också ganska vanligt här ute, samt viltolyckor. 

Jag vill än en gång uppmana till försiktighet när det gäller att lämna ut känsliga uppgifter över telefon. Många äldre har råkat riktigt illa ut då de blivit lurade. Ofta hamnar pengarna som stjäls hos penningmålvakter, ofta ungdomar som upplåter sina konton för att tvätta pengarna. Många är inte straffmyndiga, men det är straffbart.

Be careful out there!

 

Lennart

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.