Äntligen ett damlag i basket på Hammarö!

Text: KRISTINA  Foto: KRISTINA, JUDITH STRÖMWALL

Hammarö Basket har startat laget HBK Dam, vilket blir Hammarös första damlag i basket. Victoria Alvarsson och Bodil Holmblad är två av initiativtagarna, och de tittade in till oss för att berätta. 

– Vi var några tjejer i Hammarö Basket som är eller varit ledare och ett yngre gäng som har ett flicklag som var sugna på ett eget damlag, berättar Victoria.

   Klubben och de två coacherna Niklas Jönsson och Johan Andersson Werselius var positiva till detta och i våras började de kolla hur mycket intresse det fanns, och fick ihop ett lag.    

   Säsongen drog igång i augusti för de tretton tjejerna där den yngsta är född 2005. Men de behöver vara några fler. 

– Alla tjejer som vill är välkomna, ung som gammal. Man behöver inte ha spelat tidigare. Men det är en fördel, det blir mycket att ta igen annars, fortsätter Victoria. 

Två dagar i veckan har de ledarledda träningar, en i Hammarlundens idrottshall och en i Djupsundshallen. Två tillfällen till finns i hallarna, då utan ledare. 

– De är frivilliga, vi går dit och skjuter lite, berättar Bodil.

   Utöver detta kör de en fysträning varje vecka. 

Laget spelar redan seriespel i division 3. Den första matchen förlorades tyvärr med två poäng mot Örebro. 48-50 blev slutresultatet i matchen som spelades i Djupsundshallen. 

– Men det var så roligt, det kom så mycket publik. Många från föreningen var där och hejjade på oss, speciellt de yngre, berättar Victoria.

   Tio matcher totalt ska spelas i serien som avslutas i mars nästa år. 

I och med att damlaget nu skapats finns lag för alla i Hammarö Basket. De yngsta är födda 2012, och det finns seniorlag för både herr och dam. 

– Alla som är sugna är välkomna, det finns plats i alla lag, berättar Victoria. 

Målet nu är inte att vinna alla matcher, utan att få ihop ett skönt lag. 

– Vi satsar liksom inte på att gå till någon elitserie, vi vill ha roligt och få ihop ett härligt lag. Men vi går självklart in med inställningen att göra en bra match. Kom gärna och titta på våra matcher, du hittar information om när och var på Hammarö Baskets facebooksida, avlutar Bodil. 

Victoria Alvasson och Bodil Holmblad.

Match pågår.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.