Årets stipendiater

Text: KRISTINA Foto: HAMMARÖ KOMMUN

Hammarö kommun delar årligen ut stipendier till invånare som gjort något utöver det vanliga. Utmärkelserna delades ut i december under högtidliga former i samband med kommunfullmäktiges avslutning för året.

Kulturstipendium – Erik Hjort
Erik Hjort tilldelas Hammarö kommuns kulturstipendium därför att han blandar uttrycken på ett gränsöverskridande vis, precis som den samtid han representerar.

Årets ledare – Johnny Boström
Johnny Boström bedriver via sociala kontakter och uppsökande/kontaktskapande verksamhet ett aktivt arbete bland barnfamiljer med särskilda behov. Ge ungdomar en trygg och drogfri miljö där ”barn får vara barn”. Sociala aktiviteter kring storhelger såsom julhelgen. Familje- och kulturaktiviteter samt skapande aktiviteter i föreningslokalen för de barn som sökt sig till verksamheten i syfte att utveckla deras förmåga att interagera och att ta hänsyn till varandra och stötta varandra.
Årets idrottsprestation – Anna Beck
Anna är en sann ambassadör för Hammarö kommun, som har satt Skoghalls CK Hammarö på världskartan. Genom att ta dubbla VM-guld 2018 och utsedd till årets kvinnliga idrottare på Svenska Parasportgalan i Stockholm.
En sann inspiratör till kommunens ungdomar.

Årets företag – Kristina Öijeberg
KOI Produktionsbyrå är en god förebild för andra företagare i kommunen. Företaget arbetar aktivt i olika nätverk för att ständigt bidra till utveckling av tidningen Hammarönytt till nytta för Hammaröborna genom att skapa en bra blandning av redaktionell text och annonser.
Årets företag – Johan Engström
My Way är en given mötespunkt för många i Skoghall och ett företag som ständigt arbetar för att utveckla sig och erbjuda kunderna ett bredare sortiment. Företaget har under en lång tid varit en given aktör i Skoghalls centrum och därför också bidragit till centrumhandelns fortsatta utveckling.

Årets unga ledare – Linnéa Karlstam
Mångårig ”stalltjej ”som börjat sin ledarbana med att hålla lektioner inom HRF:s verksamhet. Har hand om ”Ridlekis”. Linnéa läser idag för att ta hästskötarexamen, och vill fortsätta utbilda sig till att bli ”Godkänd ridlärare”.

Miljöstipendium – Linda Wall
Linda Wall bidrar till långsiktig hållbarhet på ön. Gammal kultur- och odlingsmiljö har åter väckts till liv, med byggnadsvård, kulturgrödor och höns i varsamt utvecklad köksträdgård.

Utmärkelsen för god arkitektur Arkitektur – Sebastian Fors, Sweco samt David Eriksson och Filip Eriksson, Albér Fastigheter
STC Hammarö har genom en enkel fasadändring fräschat upp och injicerat positiv energi i hela området. Prefabricerad och mönstrad metallplåt ger byggnaden en trendig industristil som är unik på Hammarö.

Sebastian Fors, David Eriksson, Filip Eriksson, Anna Beck, Kristina Öijeberg, Johnny Boström,

Erik Hjorth, Linda Wall, Linnéa Karlstam och Johan Engström.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.