Årets Vitsippspris till Therese

Text och foto: KRISTINA

Kristdemokraterna delar årligen ut Vitsippspriset för att uppmärksamma positiva företeelser i vårt närsamhälle. I år skedde prisutdelningen första advent, under julmarknaden Tomtens dag. 

I år delades Vitsippspriset ut till Therese Weng som startat Familjehjälpen Hammarö. Motiveringen lyder ”Med stort och varmt hjärta för alla barns rätt till en bra start i livet startade Therese Familjehjälpen Hammarö. För sitt handfasta initiativ som hjälper behövande och inspirerar och utmanar omgivningen till socialt engagemang tilldelas Therese Vitsippspriset 2021”.

– Det är jättestort bara att bli nominerad och att de vill uppmärksamma det här. Priset i sig är otroligt fint och jag är jättetacksam, berättar en rörd Therese. 

– Vi vill lyfta upp goda insatser som görs i vårt lokala samhälle. Ofta sker det i det tysta, men det är hjältedåd och det vill vi uppmärksamma. Therese är bryggan mellan behov och resurser, hon gör skillnad och är en riktig eldsjäl. Utan sådana fungerar inte det här samhället, säger Kristdemokraternas gruppledare Mattias Joelsson. 

Inom kort startar Therese en ideell förening. 

– Då kommer vi kunna ha ett eget konto. Och det blir ju en större tyngd när det inte är bara jag utan en hel styrelse. Men oavsett så ska alla veta att hjälpen går fram. Många väljer att vara anonyma här på Hammarö och det mesta går nu genom mig. Många önskar att bidra och hjälpa till och det är ju tack vare dem som vi kan hjälpa de som behöver. Det är ju de som är Familjehjälpen, berättar Therese. 

Själva priset bestod i år av ett diplom och ett handgjort gjutet kristallblock med en vitsippa i, från Målerås glasbruk.

Följ gärna Familjehjälpen på Facebook för att se aktuella ärenden och vilka behov som finns. Familjehjälpen har inte möjlighet att hålla lager utan lägger upp information om konkreta saker som behövs från fall till fall.  

Priscermoni under tomtens dag som gick av stapeln första advent.
Therese Weng, pristagare med Maria Lloyd och Mattias Joelsson från Kristdemokraterna Hammarö.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.