Arianns firade 30 år på Skoghall

Sista helgen i april firade presentbutiken Arianns 30 år på Skoghall. Det var kalas i dagarna tre, med både fiskdam, lotterier och ett liveband i skyltfönstret, och ägaren Katarina Skoglund var nöjd med firandet.
– Det är helt otroligt vilken respons jag har fått från kunderna, de har kommit med blommor och grejer, det är helt fantastiskt, säger hon.

Katarina Skoglund och Arianne Lycke
Straight up spelade.

 

Det var rejält med folk på Arianns under fredagseftermiddagen. Utanför höll Röda Korset en fiskdam för barnen med presenter skänkta från butiken och inomhus minglade folk medan coverbandet Straight up spelade i skyltfönstret. Och inte minst bandet gick hem hos publiken.
– De var jätteuppskattade, säger Katarina, vars bror, Lars Skoglund, spelar i bandet. Folk kom fram och frågade om de kunde spela på bröllop och fester, så de fick flera bokningar under tiden de var här.
Dessutom fanns Arianne Lycke, som startade butiken, på plats och betjänade återigen kunder på Skoghall.
– Det är jätteroligt, säger hon. Jag startade butiken för 30 år sedan och sålde för 20 år sedan.

Katarina Skoglund som i dag driver Arianns firade själv 15 år i butiken och att det skulle bli så många år var det få som trodde på.
– Jag tog över här när jag var 27 år, berättar hon. Jag var inne i butiken för att gravera en doppresent till min son och fick reda på att det var till försäljning. Så jag ringde och bad henne skicka pappren och sen ringde jag upp igen och sa att jag skulle ta det.
Men bankerna trodde inte alls på idén och till sist var det Almi som gick in och hjälpte henne med ett lån till att köpa verksamheten.
– Jag hade inte en krona undansparat och det var ingen mer än mamma och pappa som

Uppklädd kundmagnet

trodde på mig, alla sa att det inte gick att driva nåt sånt här på Skoghall, säger Katarina. Och jag vågade inte säga upp mig från mitt jobb så jag var tjänstledig första året jag drev butiken.  Hon hade dessutom en son på ett par månader och enligt henne själv är han i princip uppväxt i butiken.
– Jag ammade honom mellan kunderna första tiden och så fick han sova inne i köket, säger hon.
Helt tydligt är att det gick alldeles utmärkt att driva butiken, men Katarina menar att det inte har varit helt lätt.
– Jag har slitit hårt, det har varit hundår, säger hon. Men jag har trivts så himla gott och haft så himla mycket bra kunder.
Och hon planerar att bli kvar ett tag.
– De får nog bära ut mig, skrattar hon.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.