Åsa i Expedition Robinson

Text: Kristina  Foto: Daniel Ohlsson/TV4

årets upplaga av Expedition Robinson kan vi se hammaröbördiga Åsa Engström kämpa mot både tuffa motståndare och hårda levnadsförhållanden. 

Åsa är 29 år, bor nu i Stockholm och arbetar på en hudvårdsklinik. I början av augusti förra året gick resan till Fiji där hon och 19 andra tävlade sig till finalen där vinnaren får en halv miljon kronor och den eftertraktade Robinsonstatyetten.

För Åsa var det utmaningen som lockade.
– Jag ville se vad jag klarade. Hur jag skulle överleva utan allt man är van vid, som gör livet bekvämt, berättar Åsa. Och det var härligt att vara utan telefonen, att inte uppdatera sig om vad som händer. Gôtt att slippa tänka på det. Men allt var inte härligt, man var blöt och full i sand och salt hela tiden, fortsätter hon. 

Att komma tillbaka till sitt vanliga liv blev en stor omställning.
– Jag blev jättestressad när jag kom hem. Bara att starta telefonen med alla missade samtal, meddelanden och uppdateringar på sociala medier, och sen alla som hörde av sig. Och så jetlag på det. Det var stressande och det tog säkert två veckor innan jag var på banan igen, berättar Åsa. 

Om hon vetat det hon vet idag, hade hon sett till att träna upp magmusklerna ordentligt innan inspelningen.
– Jag åkte ju ut i en tävling där vi skulle ligga på rygg och hålla upp benen. Det var surt, säger Åsa med ett skratt och tillägger att en plan för hur hon skulle tänka kring paktande hade nog varit bra också.

Deltagarna har inte fått se programmen före alla andra, så mycket av det som visas på tv är nytt även för Åsa.
– Vi har ju ingen aning om hur det såg ut i det andra lägret till exempel, så det är nytt även för mig, säger Åsa.

Jag undrar om Åsa håller kontakt med de andra deltagarna.
– Vi är några som hörs av ganska mycket och ser till att träffas när vi är i samma stad. De är ju de enda som verkligen förstår, som man kan prata på riktigt med eftersom de varit med om samma saker, berättar Åsa. 

Årets upplaga av Expedition Robinson är den 18:e i ordningen, och första sändes 1997 av SVT. Nu går programmet på TV4 och Anders ”Arga snickaren” Öfvergård är programledare. Första programmet sändes 17 mars, och finalen visas 26 maj kl. 20:00. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.