Att skåda en fågel

Jag har så länge jag kan minnas älskat djur och skogen, och speciellt mycket gillar jag fåglar. Inte så mycket att jag skulle kunna kalla det för en hobby, men tillräckligt mycket för att jag ska kunna namnge lite fler fågelsorter än vad exempelvis mina vänner kan. Jag känner nu att det kanske är dags att göra en hobby av det. Kanske starta en mindre organisation, Talgoxarnas vänner skulle vi kunna heta, och på söndagar ger vi oss ut på skådning. Det kommer bli en succé, jag känner det på mig.

En expedition till Stora Awlvaret på Öland vore otroligt roligt, vi skulle antagligen fågelskåda oss till total sinnesrubbning och när vi får se brushanen dansa i morgondimman kommer vi alla med största sannolikhet trilla ur fågeltornet. Vilken i sin tur kanske skulle leda till slutet för Talgoxarnas vänner. Finns mycket att planera och ha i åtanke här känner jag. Jag ger inte upp min plan, men kommer nog behöva tänka igenom det grundligt innan jag startar något.

Jag har faktiskt i helgen ägnat mig åt en lite alternativ fågelskådning. Ute i Karlstads nattliv. Närmare bestämt på nattklubben Verket. Varje lördag natt när klockan slår midnatt vallfärdas fyllekajorna i stora hoper till byggnaden i hopp om att hitta en partner. Fyllekajan känns igen på sin svajande gång och skräniga läte. Uppe på VIP-sektionen anade jag ugglor i mossen, vid toaletterna stod ett par stressade knipor, en och en annan orre kunde också skymtas. Ja ni hör ju, det finns ingen hejd på det hela och det är inte ens över. Vid 02-snåret kunde man vid domkyrkan tydligt höra blåskrikan ljuda irriterat, hennes hane vill bygga bo med en annan pippi. Vi håller vingarna för att det där har rett ut sig idag.

Skådningarna är otaliga, fågellivet i karlstadnatten är enormt och jag kan verkligen rekommendera dig en tur som uppvärmning inför kommande expedition med Talgoxarnas vänner.

// David

 

 

 

 

 

Ett skådeobjekt! Bild: Pixabay

 

One thought on “Att skåda en fågel”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.