Avslag för programmering

I slutet av förra året föreslog den politiska oppositionen att dataprogrammering skulle ingå i Kulturskolans verksamhet. Nu har frågan slutligen avgjorts i kommunfullmäktige.

Innan beslutet i april månads kommunfullmäktige gick förslaget en remissvända till bildningsnämnden och kulturskolans rektor Solveig Hagström.

– I grunden är det ett väldigt positivt svar, och ett bejakande till att det är en typ av verksamhet som man skulle kunna ha inom kulturskolan, menade Mattias Joelsson (Kd).

Den positiva tonen till trots avslogs motionen med hänvisning till pengarna inte fanns.

– Det är inte så vanligt att motionärer skickar med en påse pengar med sina förslag. Det är sådant man får hantera i budgeten, påpekade Mattias Joelsson.

Hammarö kommuns kulturskola erbjuder idag undervisning inom musik, dans och skådespeleri. Med utgångspunkt i Kulturskolans presentation på kommunens webbplats: ”Hos oss får du utlopp för din kreativitet. Vi påstår att (nästan) allt är möjligt och ger dig som elev både inspiration och verktyg till skapande, och sist men inte minst en gemenskap.” resonerade sig förslagsskrivarna inom oppositionen vidare och nämnde svenska framgångar som Skype, Minecraft och Battlefield.

”I väntan på att läroplanen skall integrera programmering i grundskolans så kan Hammarö skaffa sig ett försprång genom att erbjuda programmering som ett alternativ i Kulturskolan”.

– Vi brukar ju slå oss för bröstet och hävda att det är kulturskolan som är grunden för det svenska musikundret. Tittar på man på musikundret ligger det närmare programmering än musik, enligt mig och många med mig, förklarade Mattias Joelsson med tillägget:

– Men jag börjar ju bli till åren…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.