Badhuset kan bli föreningshus

Det gamla badhuset har nu stått tomt och oanvänt i fem år.

Idéer finns, men inte pengar – än.

– Kommunstyrelsen har bett oss vänta, men förhoppningsvis finns det utrymme i budgeten för nästa år, säger Roland Stridh vid Serviceförvaltningen.

Badhusbyggnaden uppfördes av Billerud, dåvarande ägaren till bruket, och stod klart 1930. Sedan dess har generationer av hammaröbor tvagats och roats här. Men 2008 var allt slut, och verksamheten flyttades till Sätters badhus som tidigare främst varit till för rehabträning och funktionshindrade.

Servicenämnden i Hammarö kommun har lagt fram ett förslag som bygger på att samla samtliga, närliggande verksamheter och föreningar till byggnaden.

– Vi tog fram förslaget till 2012 års investeringsbudget, men kommunstyrelsen bad oss avvakta. Det fanns heller inte utrymme under detta år, och nu står förhoppningen till 2014, förklarar Roland Stridh.

De föreningar som berörs direkt är IFK Skoghall Dam, Nolgårds IK och Hammarö Islanders MC som idag finns i barackerna utanför Lunnevi IP, samt Röda Korset som huserar i hemgården. Budgeten är satt till 1,8 miljoner kronor. För de pengarna ska bland annat bassängen sättas igen, och lokalerna få en välbehövlig upprustning. Dessutom krävs en ny dränering vid fastigheten.

– Själva huset är rustikt, till skillnad mot de dragiga barackerna som föreningarna håller till i idag, säger Roland Stridh.

badhuset1

badhuset2

badhuset3

badhuset4

badhuset5

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.