Bidrag till människans bästa vän

Ett fattigt hundhem i Grekland behöver din hjälp. Bakom insamlingen står en lokal förening med ett långt namn på engelska: Swedish Help For Animal Shelters.

– Organisationerna vi stöttar finns utomlands. Och vi har inte hittat på något bra namn på svenska än, förklarar Eva Lindén.

Föreningen med ett 25-tal medlemmar har i sin nuvarande form funnits sedan förra året då man bland annat anordnade en insamlingsgala på Skoghalls Folkets hus (en motsvarande gala är planerad till hösten). Hundhemmet, som insamlingen nu ska gå till, ligger i den grekiska ögruppen Sporaderna, kanske mest känt för att figurerat i Mamma Mia-filmen. Resultatet efter Eva Lindéns egna, första besök på hemmet slutade med att två hundar fick följa med hem till Skoghall.

– Hundhemmet har det ganska fattigt och lever på donationer. Jag kommer att åka ner i augusti och tar med mig hundgrejor; allt från skålar och koppel till ben och godis. Helst nya saker med bättre begagnade duger gott också. Det finns även möjlighet att skänka pengar för frakten.

Donationer kan ske via föreningens hemsida: www.shfas.se.

Eva_Artikelbild_webbad

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.