Blågrönt förslag för brocyklister

Oppositionspartierna i Hammarö kommun (Moderaterna, Folkpartiet, Kristdemokraterna samt Miljöpartiet) föreslår i en gemensam motion till kommunfullmäktige att det införs en separat trafikljusreglering för cyklister vid Jakobergsbron.

Förslaget i detalj finns att läsa här: Motion angående skild trafikljus reglering mellan bilar och cyklar på Jakobsbergs bro.pdf

2 thoughts on “Blågrönt förslag för brocyklister

  1. Toppenidé!
    Jag brukar cykla mitt på bron, för att bilarna inte ska kunna passera, men det gör många av dem rejält ilskna. Många cyklister håller sig snällt på sidan eller försöker rent av cykla uppe på trätrottoaren, båda medför stora risker.

  2. Förslaget syftar till att göra en säkrare miljö framförallt för cyklister att ta sig över bron. Jag själv cyklar över denna bro, och ser alltför ofta farliga situationer när bilar och cyklister ska samsas på den smala övergången över älven. Kan man hitta ett sätt att separera cykel och biltrafik så blir övergången smidigare både för bilar och cyklister. Motionen innehåller ett förslag på hur man kan göra detta, men det kan finnas andra lösningar som är bättre. Men grund idén är att separera samtidig bil och cykeltrafik.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.