Blomstrande nystart

Floristerna Camilla Barthelson och Johanna Bergkvist tröttnade på osäkra anställningar och bestämde sig för att starta eget. Resultatet blev Skoghalls nya blomsteraffär Lavendel som tycks ha fått en flygande start.
– Ibland tänker man: ”Gud, det här är verkligen vårt!”, det är så häftigt, säger Camilla.

Camilla Barthelson och Johanna Bergkvist har öppnat upp.

Sedan i december finns blomsterhandeln Lavendel i Clevelängan på Skoghall. Ägarna Johanna och Camilla är båda utbildade florister och arbetade tidigare tillsammans på en blomsteraffär i Karlstad.
– Det var där vi träffades, säger Johanna. Men innan vi öppnade här så gick jag arbetslös och funderade på att sadla om helt och hållet.
– Det är väldigt svårt att få fast jobb som florist, säger Camilla. Det känns gött att få göra det här på heltid och jobba för sig själv.
Det hela började i september förra året. Johanna, som är född och uppvuxen på Hmmarö, fick nys om att en blomsterhandel på Skoghall skulle slå igen och att de letade efter någon som kunde ta över lokalen.
– Jag ringde Camilla och frågade om hon ville starta upp med mig, säger Johanna. Hon sa ja och sen gick allt väldigt fort.

16 november tog de över butiken och när Lavendel öppnade den 1 december hade lokal och inredning gjorts om från grunden och de hade även köpt in ett helt nytt varulager.
– Vi ville ha allt nytt, säger Camilla. Vi tog bara över lokalen, men sen gjorde vi om allting för att få vår egen prägel på affären.
Och kunderna lät inte vänta på sig, men ägarna ser framtiden an med försiktig optimism.
– Vi kom in precis i julruschen, säger Camilla. Men vi har börjat lära känna kunderna nu och fått mycket stamkunder redan.
– Vi har även kunder som följde med från stan, säger Johanna. Och vi har fått en del beställningar sen vi var med på Kvinnomässan i Karlstad.
Både Camilla och Johanna menar att det ska till en florist för att driva en blomsteraffär och att det ska finnas mer än blommor i butiken.
– Man ska kunna sin sak, en blomsteraffär ska ha både blommor och tillbehör, säger Johanna.

Dessutom bestämde de sig för att satsa på kvällskurser i bland annat buketter, plantering och snittarrangemang.
– Jag tror att intresset är stort, säger Johanna. Vi har fått förfrågningar från ett par företag om att arrangera privatkurser.
– Vi har fått otroligt bra respons sen vi öppnade butiken, säger Camilla. Folk kommer in och berömmer oss och det känns jättebra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.