BRF Utsikten 60 år

Text: KRISTINA  Foto: CHRISTINE


1958 bildades brf Utsikten, mycket tack vare Skoghallsverkets behov av personal. Uddeholms AB tillsammans med Hammarö kommun hade tänkt bygga totalt fyra punkthus i Lillängsskogen vid Vattentornet, men det blev som bekant bara två. 

Att bygga höghus på den platsen var inte en enkel sak. Länsstyrelsen var tveksam till bygget och det blev många överklaganden samt rubriker i media. 1957 startade dock bygget av de två första höghusen på Tallvägen 8 och 10. Kostnaden blev 4,5 miljoner kronor inklusive mark, planering och byggnation. Idag är dessa hus fortfarande de högsta på ön. 

De lägenheter som Uddeholm AB inte lade beslag på tillföll kommunen. De anställda på Uddehom AB fick sin insats avskriven med en tiondel varje år under förutsättning att de var anställda i minst tio år. Idag ägs föreningen av medlemmarna och förvaltas genom Riksbyggen som också sponsrar firandet.

Jubiléet firas 27 juni på plats vid husen och i Skoghallsparken i samband med ett arrangemanget Strålande tider – det var bättre förr.

Kari Nivala och Lars Andreasson inviger den renoverade hissen på Tallvägen 8 i juli 2015. De har bott i föreningen sedan den bildades. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.