Brolin involverad i Utvandrarna

Text: KRISTINA Foto: EMILIE THERESE

Micke Brolin, vår egen stuntman här på Hammarö, blev anlitad vid inspelningen av Utvandrarna. I den här filmen får vi dock varken se honom som skådespelare eller stuntman. Han var stuntkoordinator på plats vid tre inspelningstillfällen, vilket innebar att han bland annat instruerade och övervakade när det fanns risk för fara. En gång skulle till exempel Tove Lo, som spelar Ulrika, ge en motspelare en örfil. 

– Jag instruerade både henne och den som skulle ta emot örfilen så det skulle se trovärdigt ut, berättar Micke.

Micke har även sett till att ingen blivit skadad vid inspelningen inuti fartyget. I en studio i Trollhättan byggdes fartygets interiör upp på ett sätt så att det gick att röra på. 

– De simulerade kraftig sjögång vilket gjorde att lösa saker flög omkring. Vi såg bland annat till att inget skadade de som var på plats, berättar Micke vidare. 

Vid samma inspelningstillfälle skulle det trilla folk ur slaferna och ramla ner från stegar. Micke såg till att de två stunttjejerna gjorde detta på ett trovärdigt sätt och inte skadade sig. Brolin var anlitad av Stuntmakers i Göteborg och Martin Zetterlund var övergripande stuntkoordinator för hela filmen. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.