Centrumscen ett minne blott

Text: ANNIKA Foto: CHRISTINE

Efter 16 år har scenen i Skoghalls centrum gjort sitt. Nu ska den bort och istället ersättas av en ny knutpunkt för cykel, gång och kollektivtrafik. 

Scenen byggdes 2002 på initiativ av dåvarande kommunalrådet Per Bergman. På invigningen som skedde under våren samma år spelade det band som den 8 augusti i år var med och avslutade scenens historia. En av frontfigurerna då precis som idag är Örjan Ekängen, en hammaröbo som de flesta av oss känner igen. Örjan är också den person som tveklöst uppträtt flest gånger på scenen i Skoghalls centrum. Förutom de band han själv spelat och spelar i, Gretas och MÖR, så har han även uppträtt under andra former. Under åren har scenen använts för amatörtävlingar, mode- och dansuppvisningar, musikunderhållningar, trubadurer, Svenska kyrkans aktiviteter, trollkarlar och mycket, mycket mer. Örjan har varit konferencier på många av dessa tillställningar och uppträtt under fler former än just i sina band. I runda slag har Örjan uppträtt och roat oss hammaröbor inte mindre än ett 50-tal gånger där.

– Det är synd att scenen rivs, säger Örjan. Vi behöver ha någon form av samlingspunkt i centrum, fortsätter han och han hoppas att det kommer byggas någon mindre scen på en annan plats i centrum.

– Tänk om vi kunde få till något liknande Speakers Corner, avslutar Örjan.

Kommunalrådet Per Aspegren var den som avskedstalade till scenen och var också den som började nedrivningen med sitt släggslag.

Släggan är svingad. Nu ska den bort, scenen.

Örjan Ekängen tillsammans med Mats och Roger i MÖR.

Röda Korsets Monica Sturegren talade också från scen.

Dansande barn till musiken från MÖR.

Monica Sturegren och MÖR orkestern.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.