Coachar för att frigöra potential

Hammaröbon Karin Hansdotter Bladh, eller Carin Coach, har arbet-at som coach sedan 2007 och är nu aktuell med en boktriologi i ämnet. Den första boken, Ja-lagen, utkom förra året och de återstå-ende ligger i pipeline.
– Med mina böcker vill jag påverka samhället i en positiv riktning, säger hon. Vad händer när vi blir nyfikna på det negativa det som begränsar oss?

Karin Hansdotter Bladh har sina rötter i Skåne, Örebro och Uppsala, men sedan över 30 år tillbaka har hon varit bofast på Hammarö. Hon är utbildad till lärare, special-pedagog och Certifierad Integrativ Coach. Idag driver hon företaget Carin Coach.
– Jag jobbade som specialpedagog när jag startade företaget som bi-syssla 2007, säger hon. När jag blev ambassadör för Kvinnors företagande 2010 gick jag över till det här på heltid. Karin beskriver att coaching sammanfattningsvis går ut på att frigöra potential.
– Jag använder mig bland annat av Coaching Supervision och det är jag ensam om i Värmland, säger hon. Coaching Supervision är handledning som riktar sig till människor i ansvarspositioner.

Under de senaste åren har ordet coach förekommit i vitt skilda sammanhang, från jobbcoacher till shoppingcoacher.
– Jag arbetar enligt ICF´s, Inter-national Coach Federation, en branschorganisation med etiska regler och krav på kärnkompetens, säger hon. Coaching kan uppfattas som en peppande ryggdunk, men det här är professionellt arbete. Det bottnar i NLP, (Neuro Lingvistisk Programmering) som kom till på 70-talet där man försökte få fram varför vissa människor var mer fram-gångsrika än andra.

Karins första bok, del ett i den så kallade Coachtriologin, kom ut förra året. Den heter Ja-lagen och titeln anspelar på att man tar bort tre bokstäver ur Jante-lagen.
– Vad händer när tre bokstäver försvinner? säger Karin. Man kan programmera in positiva målbilder, gå in mentalt och se sig själv som vinnare. På det stora hela vill Karin bidra till att utveckla vad hon beskriver som den nära världen ett steg i taget.
– Det är de små stegen som ger de stora resultaten, säger hon. Börja bygga på det positiva. Vi har alla skit, skrot eller skräp vi bär på, och vi kan välja hur vi påverkas av det.
De två återstående böckerna Plus-polen och Kommande natt väntas ges ut 2012 respektive 2013.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.