Cykel i dagarna tre

Helgen den 26-28 april avgörs en av Sveriges största cykeltävlingar. Totalt väntas cirka 450 deltagare tävla i sammanlagt 11 klasser.

– De yngsta tävlande är 11 år. Men vi har även banor för de lite yngre kring målområdet, det brukar vara uppskattat, säger Krister Lergård, tävlingsledare för 15-årsjubilerande Hammarö Tredagars.

Helgens tävlingar inleds på fredagseftermiddagen med en så kallad prolog, en kortare sträcka för att kunna dela in de tävlande inför kommande tävlingar, som går från klubblokalen vid Hammarögymnasiet, vidare längs med den gamla Karlstadsvägen, tillbaka mot Mörmorondellen och målgång vid början av Hovlandsvägen. Lördagen bjuder på ett tempolopp på cirka 20 kilometer på förmiddagen.

– Vi har lagt om banan, tidigare år har vi varit på Djupsundsvägen, men det blev för mycket trafik där.

Eftermiddagen är vikt för GP-tävlingar.

– Det är mer tekniskt och mer kurvor, banan går kring centrum så ur publiksynvinkel är det den bästa sträckan.

Under den avslutande söndagen arrangeras ett tempolopp, som längst 14 mil runt öns norra del.

– Under både lördagen och söndagen kommer vi ta hjälp av polisen, berättar Krister Lergård som hoppas på en god uppslutning av åskådare samt förståelse från bilburna hammaröbor under helgen.

– Vi måste stänga av och blockera en del vägar, varje år får funktionärerna höra en del kommentarer och hårda ord som vi helst vill slippa. Tredagars är något vi ska vara stolta över, det sätter Hammarö på kartan.

cykel

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.