Dancing Team arrangerar NM

Det går bra för Hammarö Dancing Team just nu. Nyss hemkomna från VM i Tyskland är det snart dags för OS-uppvisning i Taiwan. Och nästa år ska föreningen arrangera Nordiska mästerskap.

Danssport brukar vanligen delas in i olika kategorier: Hammarö Dancing Team är aktiva inom det som kallas Bugg och Rock’n’ Roll (BRR) som omfattar bugg, dubbelbugg, Lindy Hop (Jitterbug), Boogie Woogie samt Rock’n’ Roll. I slutet av förra året arrangerade föreningen lag-SM, följt av distriktsmästerskap i februari, båda i Hammarö Arena. Och nästa år är det Hammarös tur att agera värd med nordiska mästerskap i BRR.
– Vi kommer att vara på Hammarö Arena i slutet av april. Vi har redan börjat planeringen, det är ett jättestort arrangemang med säkert 500 dansare, berättar Wibecke Ivarsson.
Även Hammarö Dancing Team kommer att ställa upp med tävlande. I mitten av augusti avgjordes VM i Boogie Woogie i tyska Stuttgart där föreningen var inblandade i två av de svenska paren: Jennifer Dolleris och Nils von Andrén samt Elin Hellberg och Jonathan Haug – den sistnämnde ursprungligen från Strömstad men boende i Karlstad sedan några år tillbaka.
– Dans är extremt konditionskrävande. Dessutom måste man ha en personlighet och utstrålning, det gäller att ge en så bra show som möjligt, menar Jonathan som tillsammans med partnern Elin kom på en hedrande åttondeplats i Stuttgart.
Mats Ivarsson, tränare i klubben, kan inte nog understryka hur mycket framgångarna betyder för klubben.
– De yngre behöver någon äldre att se upp till. Jonathan är också en del av ledarstaben i klubben.
Kring mitten av september bär det av för Jonathan och Elin till Taiwan.
– På internationell nivå jobbar man på att få med danser i OS. Tävlingen i Taiwan är en form av prov-OS där delegater är med och tittar. Varje land för skicka två par, varav Jonathan och Elin är ett, säger Wibecke och Mats som hoppas att framgångarna ska ge dansen som idrott en skjuts framåt.
– Vi har väl varit lite för dåliga på att synas, och eftersom det är en bedömningssport har vi samma problem som exempelvis konståkning. Men förhoppningsvis får fler upp ögonen för dans.

DancingTeam

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.