Dans på världsnivå i april

Hammarö Dancing Team har bråda dagar. Under dagarna två ska föreningen arrangera både världscuptävlingar och nordiska mästerskap i ett flertal discipliner.

Datumen är satt till helgen 26 och 27 april på Hammarö Arena. Lördagen är vikt åt världscuptävlingar i Boogiewoogie. Under söndagen avgörs nordiska mästerskapen i samtliga så kallade BBR-danser (Bugg, Dubbelbugg, Lindy Hop, Rock `n´roll och Boogiewoogie).

– Vi räknar med att det blir cirka 300 dansare på lördagen och 300-400 dansare på söndagen. Sedan hoppas vi att många kommer och tittar, när vi arrangerade SM år 2012 hade vi 700 personer på läktaren, berättar Wibecke Ivarsson.

Föreningen har viss ekonomisk uppbackning från danssportförbundet, såväl nationellt som internationellt. Och Hammarö kommun bidrar med 50 000 kronor.

– De pengarna ska gå till att hyra in ljud och ljus. Det som finns installerat i Hammarö Arena räcker inte till för våra behov. Dans är en bedömningssport och då krävs en snygg inramning, menar Wibecke.

Dansare från hela världen är inbjudna. Och även om konkurrensen är hårdast möjligast hoppas föreningen på att kunna knipa några medaljer, främst på juniornivå. Linnea Takman och Joel Lundberg bildar par i både Bugg och Boogiewoogie, och tillsammans med Emilia Ivarsson ska man tävla i Dubbelbugg. Evelina Takman och Benjamin Ivarsson bildar mixlag i Bugg tillsammans med Fanny Ellström från Rocksulan.

-Vi har en avslutning på Folkets hus den 6 april med mycket dansuppvisningar. Det är en fantastisk möjlighet för nyfikna barn och föräldrar att se vad vi gör, hälsar Wibecke.

Hampus_Emma

jonte elin

oskar malin nr 2

Foto: Dancing Team

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.