De kämpar för livet på två hjul

Text: ANNIKA  Foto: KRISTINA

Man kan förena nytta med nöje. Det är hela organisationen runt Team Rynkeby – God Morgon bevis på.

Välgörenhetsprojektet innebär att deltagarna jagar sponsorer och på and-ra sätt samlar in pengar som går oavkortat till Barncancerfonden. Projektet pågår under ett år från oktober till september vilket gör att de kämpar för barnen även efter cyklingen.

   Alla kostnader deltagarna har när det gäller cyklar, kläder, mat, transporter och boende under trippen till Paris står de själva för. Teamet från Värmland, som i år gått ihop med Linköping, består av ett 40-tal personer. Det är 31 cyklister och ett serviceteam på tiotalet personer. Från Hammarö kommer Jörgen Hjort och Thomas Engström delta som cyklister och Mariana Hjort och Erika Hernandez, deras respektive, kommer att vara med i serviceteamet. Du kan följa hela deras resa via Facebook på Team Rynkeby God Morgon Värmland. 

Sina yrkesroller har Thomas som montör på Valmet och Jörgen arbetar på Folksam. Två företag som de försökt att få med som sponsorer. Valmet är med som guldsponsor i projektet medans Folksam har valt att avstå.

– Det här är friskvård även om man gör det för ett gott ändamål, det borde alla företag ta fasta på, säger Jörgen.

   Den 28 juni kommer gänget att cykla från Malmö via Trelle-borg och Travemünde de cirka 125 milen ner till Paris. Väl på plats kommer de att mötas upp av de andra teamen, totalt 2 100 cyklister från sju olika länder och tillsammans gå i mål 6 juli. 

Det värmländska laget har som mål att samla in minst två miljoner kronor i år, och de är på god väg att uppnå målet redan nu. Pengarna är i år öronmärkta för forskning om sena komplikationer samt klinisk forskning.
   Vill du vara med och ge ett bidrag går det bra att swisha på 123 57 600 20. År 2018 donerade Team Rynkeby – God Morgon Sverige 34,9 miljoner SEK till kampen mot barncan-cer, som oavkortat gick till Barncancerfonden. 

 

Du hittar mer information om hela organisationen på team-rynkeby.se där du också ser hur du kan söka till nästa års team. Från att man blir uttagen så börjar träningen med spinning och styrka. Så fort vädret tillåter börjar de cykla utomhus. De försöker få minst 250 mil på cykeln innan turen ner till Paris. Två träningsläger ingår, ett i Sunne och ett i Linköping, där de under två helger cyklar cirka 60 mil.

Hela Rynkebys Hammaröteam. Mariana och Jörgen Hjorth, Erika Hernandez och Thomas Engström.

Alla deltagare cyklar på gula Bianchicyklar.

Erika med en av de tröjor som serviceteamet använder.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.