Det är något speciellt med listor

I vintras, när mörkret och kylan låg som ett blött täcke över oss, såg vi till att småfåglarna fick lite extra mat. Vi valde att ha två matstationer, ett på framsidan vid köksfönstret och ett på baksidan av huset. Underhållningen var stor när de små liven kom och åt. Och de var minsann noga med att tala om när det var slut med frön i foderautomaterna. På köksbordet låg listan med namnen på våra övervintrande fåglar och vi kryssade noga i för varje ny art som presenterade sig. Det blev en hel del och roligast var nog när domherren med fru dök upp.

   Inför den gångna påsken fördes det listor på vad som skulle serveras på påskbordet. Tur att vi körde knytkalas så listorna för var och en inte blev så långa. Men gott om god mat blev det och det räckte minsann i dagarna tu.

   Idag listar vi något annat. Nämligen vårtecknen. Det är några veckor sedan som de första snödropparna visade sig. Men nu kan vi lägga till alla färgglada krokusar, tussilagos, duvor och lerinpackade hästar. Kaffet vid solväggen har ännu inte blivit avbockad men väderleks-rapporten framöver visar på att den inte är långt borta. Sen har vi ju vårtecken som är mindre roliga. Ta allt pollen som ett exempel, stackars alla allergiker. Men värst av allt är nog att våra inhemska reptiler börjar ge sig till känna. De är, för mig, så mardrömslika så att en flytt till våra ormfria länder i Europa kanske borde övervägas. I alla fall under sommarhalvåret. Kanske dags att boka biljett till Island eller Irland nu. 

// Annika

Bilden är från Pixabay och är en vy över en del av Irland.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.