Dold kändis firar jubileum

Text:ANNIKA  Foto: HÅKAN, KRISTINA, PRIVAT

Vi ville träffa trollkarlen och illusionisten Ken Hardy för att gratulera på den kommande högtidsdagen, men Kenneth Olofsson visade sig vara en så mångbottnad person att högtidsdagen endast blev en bisats.

Vi träffar Kenneth hemma i hans fantastiska villa där han bor med sin fru. Inne i huset vittnar flertalet minnessaker om att han har rest en hel del runt om i världen. Kanske var det hans jobb som chef för Vingresor här i Värmland som grundlade det intresset? Mer troligt är att han föddes med äventyrslusta i blodet.

Det är som trollkarlen Ken Hardy de flesta känner till Kenneth, men hans CV rymmer så oändligt mycket mer än det. Han har läst astronomi, teoretisk fysik, beteendevetenskap, har flera terapeutiska diplomutbildningar och har i många år genomfört utbildningar i ledarutveckling, i första hand till företagsledare. Utbildningar som fortfarande har stor efterfrågan vilket gör att Kenneth jobbar med detta än idag. 

Han kan också lägga till författare på sitt CV. Kenneth skriver ner existentiella tankar, i gränsområdet bortom vårt språk. Dessa har getts ut i flera böcker. De välfyllda bokhyllorna vittnar om ett stort läsintresse. Kenneth spelar även klassisk gitarr och gav oss ett smakprov under vår intervju. Att han behärskar gitarren är ett som är säkert. Vi fick gåshud. Kenneth har tillsammans med vännen Bertil Engh gjort några spelningar där musik och egna texter blandats i en fin mix. Nu senast fick hammaröborna ta del av föreställningen på Hammars gård vid en mycket vacker och finstämd tillställning i början av februari. 

Förutom åren på Vingresor så kan bland annat nämnas att Kenneth arbetat tio år på Försvarets forskningsanstalt, varit fältartist genom Förenta nationerna samt som egenföretagare. Som trollkarl är han självlärd. 

– Jag finasierade helt mina studier genom att åka runt och hålla trolleriföreställningar, berättar Kenneth som trollat sedan barnsben.

   Detta gjorde han så bra att trolleriet gav honom VM-guld tre gånger och NM-guld tio år i rad. Han har dessutom medverkat på TV över hela världen ett flertal gånger som illusionist. Efter en förfrågan från Disney tackade han ja till att göra en trolleribok, Trolla med Musse, som getts ut i flera länder och i stor upplaga. Yrkeslivet har alltså varit väldigt varierat.

Den inre hälsan är viktig för Kenneth. Han håller kurser där han guidar individer att utveckla sig själva, bland annat genom guidade meditationer.  Han guidar nu även i en ny meditationsteknik med hjälp av kvantpsykologi. 

– Den tar meditationen till en helt ny nivå, berättar Kenneth som i hemmet tar emot enskilda personer som vill utvecklas och göra en inre resa. 

Själva högtidsdagen vill han inte göra så stor affär av så den nämner vi inte. 

Att sammanfatta den här mannens liv med en kort artikel ser jag som omöjligt. Det skulle behövas en tjock biografi för att få med allt. Jag hoppas att han får till den någon gång. Den skulle bli läsvärd.

 Kenneth läste ett stycke ur en av sina böcker för oss. 

Jubilaren och mångkonstnären Kenneth ”Ken Hardy” Olofsson med sin klassiska gitarr.

Kenneth Olofsson utanför entrén till sitt fina hus.
20 kilo handbagage som fick följa med hem från en av alla resor.

 Libanon januari 1990. Från vänster: Bertil Engh, Monica Forsberg, Lennart Olsson, Per-Erik Hallin och Kenneth Olofsson.

Hammars gård, Bertil Engh stod för musiken och Kenneth läste ur en av sina böcker. Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.