Dollarstore på Hammarö öppnat

Text och foto: KRISTINA 

23 augusti slog Dollarstore upp dörrarna på Nolgård, strax norr om COOP. Affärsytan om 2 700 m2 är fylld av uppemot 15 000 olika artiklar, och vi fick möjlighet att hälsa på några dagar innan öppning.

I butiken dånade det av hög technomusik, vi gissar att den unga personalstyrkan valt den själva för att få upp stämningen. Ouppackade kartonger varvades med prydliga hyllor, och personalen verkade ha riktigt trevligt tillsammans på plats. 

– Alla utom en i personalstyrk-an är här idag, och vi ligger bra till och kommer vara klara till öppningsdagen, berättar den förvånansvärt lugna butikschefen Malin Lundholm, 29 år.

Personalstyrkan om elva personer totalt kommer täcka de generösa öppettiderna. Vardagar kan man shoppa billigt ända fram till åtta på kvällen och helger fram till klockan sex. Malin har själv varit med och plockat ut personalen, och hon är väldigt nöjd. 

– Det är ett superhärligt ungt gäng som kommer från olika branscher. Några har arbetat i andra dollarstorebutiker tidigare, men de flesta är helt nya i konceptet, berättar Malin som själv jobbat i kedjan sedan 2013 med ett kortare uppehåll i annan bransch. 

Malin Lundholm bor i Kil med sin familj och har inga planer på att flytta närmare.

– Nej, jag är född och uppväxt i Kil och trivs väldigt bra där. Och det är ju fin väg mellan, så det känns väldigt nära, skrattar Malin.

Att jämföra Dollarstore med andra lågpriskedjor med liknande sortiment tycker Malin blir missvisande. 

– Vi har absolut ett lågprissortiment, men jag tycker inte man kan jämföra butikerna så. Vi har en helt annan uppbyggnad. Vi har ett annat pristänk, till exempel mixmatchpriser. Om ett hårspänne kostar två för tio kronor så kan du matcha det med en annan vara som också kostar två för tio. Kanske ett hårspänne och en chokladbit. Man måste inte köpa allt av samma, och det är vi ensamma om att erbjuda vad jag vet, berättar Malin. 

Alla dollarstorebutiker har samma sortiment, men inför öppningar och andra större händelser kan det komma något nytt. 

– Säsongsvaror kommer och går, det är inte säkert att det kommer samma varor nästa år. Vi försöker följa trender, men

mycket i grunden är alltid samma. Kem, ätbart, djur och sådana artiklar är mycket samma, avslutar Malin och hälsar alla hammaröbor varmt välkomna. 

Malin med personalstyrkan som ska jobba på Dollarstore Hammarö.

Malin Lundholm blir den som ska styra upp butiken på Nolgård.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.