Elevhemmet ersätter Kolonin

Arbetet med att få fram ersättning till bostäderna på Kolonin har pågått i 2,5 år.

Nu har man hittat en lösning i elevhemmet vid Hammarögymnasiet.

Tanken är att skapa ett boende för personer som av olika anledningar är i behov av stöd och som inte kan få egna hyreskontrakt. Kommunen tar delen längst norrut i anspråk. Inflyttning är planerad till i sommar.

– Det blir åtta till tio lägenheter. Serviceförvaltningen har fått i uppdrag att se hur man kan bygga om, idag är det många små rum, säger Margareta Ivarsson, socialnämndens ordförande som förklarar den snäva tidsplanen med att Hammaröbostäder vill att de boende flyttar från Kolonin senast den 2 juni.

– Vi hoppas att det ska bli en bra lösning för de boende. Bostäderna på Kolonin har inte varit i så bra skick, och här blir det nytt och fräscht.

Arbetet med att ta fram ersättning för boende med så kallade sociala kontrakt har pågått sedan förra året. Flera områden har varit uppe till förslag, bland annat intill det gamla badhuset samt mellan vårdcentralen och kvarteret Lunden, men avvisats av olika anledningar.

Flytten till elevhemmet löser också, åtminstone delvis, en annan kommunal utmaning.

– Vi äger hela skolan, men avtalet för just elevhemmet med den gemensamma gymnasienämnden går ut den 30 juni. Och det finns gott om idéer inom förvaltningen kring vad man kan göra med resterande delar av elevhemmet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.