Erbjuder patronabonnemang

Text: KRISTINA  Foto: HÅKAN  

Östgöten Daniel sadlade om från professionell skridskoåkare till programmerare och hamnade på Anneberg som entreprenör.

Daniel Friberg satsade på en karriär som skridskoåkare. I VM 2009 tog han tillsammans med landslaget silver i lagtempo och satsade sedan på OS 2010. Där kom de sjua i lagtempo, och Daniel tog plats 23 individuellt. Strax efter detta skadade han sig och kom aldrig riktigt tillbaka efter det. Då bodde han i Göteborg men flickvännen hade flyttat till Karlstad för att plugga. 

– Det fanns ju inget som höll mig kvar i Göteborg direkt, så jag flyttade efter hit upp till Värmland, berättar Daniel som bestämde sig för att börja studera han också.  

Under studietiden fick Daniel extrajobb på ett företag i Karlstad med erbjudande om anställning efter examen. 

– De hade kontor i Göteborg också, så jag hade tänkt flytta tillbaka igen eftersom jag hade blivit singel. Men sista termin-en träffade jag min nuvarande flickvän så jag blev kvar här ändå, berättar Daniel. 

Paret bor sedan i januari på Anneberg och har en son på 2,5 år. Och tvillingar är på väg. Daniel är nu anställd som programmerare på ett företag baserat i Stockholm och arbetar mestadels hemifrån. 

– Jag dricker väldigt mycket kolsyrat vatten hemma och när jag ska åka och handla glömmer jag ofta ta med mig patronen. När detta hände mig i vintras kom jag att fundera på om det fanns något företag som erbjöd hemleverans av patroner, men hittade inget, berättar Daniel. 

En kompis upplevde samma problem och de bestämde sig för att starta företag för att erbjuda denna tjänst. De tecknade av-tal med en patronleverantör, byggde webblösning och letade efter ett smidigt sätt att hämta och leverera patroner.

– Många företag levererar produkter, men att även hämta visade sig vara svårare. Men NWT Direkt kunde hjälpa oss, berättar Daniel.

   Ett halvår efter idén kläcktes är de nu igång. De erbjuder abonnemang där man byter ut en eller två patroner en gång i månaden eller varannan månad. Kunden hänger ut sina tomma patroner i en påse vid brevlådan kvällen innan, och nästa dag ligger lika många fulla kolsyrepatroner i påsen.  

– Vi skickar ut ett SMS kvällen innan med en påminnelse om att hänga ut sin patron och hur många patroner som ska bytas, berättar Daniel. 

Soda4you erbjuder sina tjänster över hela Värmland, men planen är att utöka.  

– Vi tror att storstäderna är mest redo för sådana här tjänster, så det är vårt mål. Vi har planer för framtiden, men just nu är det kolsyrepatroner vi fokuserar på, berättar Daniel. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.