Ewa tar över Continental

Text och bild: Kristina

När Helena på Continental hastigt gick bort fick hennes bror Thomas ta över verksamheten tillfälligt och efterlyste någon som skulle ta över. 

Ewa Wiklund som driver Ewa-Lenas källare som öppnade i slutet av 2021 har letat annan lokal en längre tid. 
– Jag ville bli mer lättillgänglig för mina kunder, berättar Ewa. 

Ewa har öppnat en färgglad butik med tyger och återbruk på Skoghall.
Ewa, färgstark person som nu flyttat upp till Clevevägen.

Nu är planen att driva vidare sin verksamhet i ny lokal, med tillägget damkläder, accessoirer och underkläder. 

– Här finns massor av väldigt fina damkläder och underkläder i hög kvalitet. Jag arbetade på en underklädesbutik i många år så jag kan ge väldigt goda råd, fortsätter Ewa. 

I butiken, som i skrivande stund inte har fått något namn, hittar vi klädtyger främst i jersey, unika träskor, sytillbehör, vintageprylar och hantverk. Om Ewa kommer fortsätta med kläder så som Continental erbjöd vet hon inte i dagsläget.
– Det finns uppenbarligen ett kundunderlag för kläder i Skoghall centrum, så det är inte omöjligt. Sen syr jag ju mycket i färgglada mönstrade tyger, och den kombinationen kan ju vara jättetrevlig, berättar Ewa. 

Imorgon onsdag håller hon stängt för inflyttning. Inledningsvis kommer öppettiderna variera då Ewa även studerar.

Skyltfönstren har nu fått ett rejält tillskott av färg. Fönstret till vänster visar några av de kläder som finns i butiken. Lägg märke till den gula mönstrade toppen på skyltdocka två från vänster, den har Ewa sytt upp själv och finns endast i ett fåtal exemplar.
Här ser ni det högra skyltfönstret som visar upp lite av vad ni hittar i den andra delen av butiken. Här hittar ni färgglada tyger, kläder ur Ewas egen kollektion och en hel del annat smått och gott.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.