Falsk marknadsföring

Mat är något som vi allihop behöver varje dag. Och tänk vilket utbud vi har att välja mellan nu för tiden. Vi kan äta asiatiskt, thaiinspirerat, vegetariskt eller gammal hederlig svensk husmanskost. Valet är fritt. Jag har tur som lever ihop med en man som älskar att laga mat i alla dess former. Och gott blir det också. Nu har vi gått in i grillsäsongen och det är något jag verkligen sett fram emot. Det gagnar dessutom det sociala livet i den tid som vi befinner oss i just nu. Man kan umgås utomhus om man inte glömmer bort tvåmetersregeln.

Nu har det dykt upp en företeelse som jag blir lite irriterad över. Det är när man namnger vegetariska rätter med ordet kött. Eller innebörden av det. Ta till exempel reklamen som rullar på TV nu. Det är en av våra stora namn i kockvärlden som går ut och lanserar sina köttbullar utan kött. De är säkert supergoda men nej, köttbullar är det inte. Köttfria köttbullar, jag köper det inte! Köttbullar innehåller kött. Basta! Ge de där bullarna ett annat namn. Snälla!

Nu stundar den bästa tiden på året enligt mig, midsommar. Det är nu ljuset omger oss från tidig morgon till sen kväll. Växtligheten har vaknat till ordentligt och grönskan är skir och alldeles fantastisk. Och bäst av allt, liljekonvaljerna blommar. Tror bannemej att jag ska ut och plocka mig en bukett.

// Annika

Foto: HÅKAN

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.