Fanny ny frisör på Hammar

Text: ANNIKA  Foto: KRISTINA

Mitt i ett villaområde vid en återvändsgata med promenadstråk utanför husen ligger Hammarös nya frisörssalong Studio Fanny.

Det är Fanny Badkoubeh som nu har flyttat hem sin frisörverksamhet från Viken där hon hållit till sedan 2000. Men nu är den gamla salongen såld och Fanny har öppnat sin nya salong hemma vid huset där hon bor. Det gamla förrådet har fått sig ett ordentligt lyft och gjorts om till en liten mysig hårstudio.  Men Fanny kommer inte sluta att jobba på andra sidan kommungränsen ändå.

– Jag har en del kunder i Viken som jag vill ha kvar och därför  kommer jag hyra stol och finnas på min gamla arbetsplats två halvdagar i veckan. I alla fall under ett år, berättar Fanny.

Efter det är tanken att kunderna ska hittat hem till henne på Hammar.

sin utbildning till frisör gjorde hon som vuxen på Nobelgymnasiet i Karlstad och sedan dess har hår varit hennes stora passion. Hon klipper och fixar till håret på både män, kvinnor och barn. Och att snygga till en mustach gör hon av bara farten när kunden väl sitter i stolen. Hennes kunnande om hår är stort. Om det sen gäller kort eller långt hår, färgning eller permanent spelar ingen roll för henne.

– Jag har hållit på i så många år och varit noga med att följa med och utbilda mig när det gäller trender och följt med i utvecklingen, så jag känner att jag behärskar detta med hår fullt ut, säger Fanny.

Att hon brinner för hår märks tydligt under vårt samtal. Hon pratar varmt om olika hårfärger, extensions, klippningar och festfrisyrer. Hon berättar om brud- och festuppsättningar där hon kan få utlopp för sin konstnärliga ådra. Ingenting verkar vara omöjligt för henne.

– Det är alltid extra kul att få hjälpa mina kunder att hitta en ny frisyr eller hårfärg som lyfter deras personlighet, säger hon.

nu när fanny valt att jobba på hemmaplan kan hon vara mer flexibel med hur hon tar emot sina kunder. Det är ju bara några få steg från ytterdörren till jobbet numera. 

– Båda våra döttrar har flyttat hemifrån så det är bara maken och jag kvar här hemma nu. Det gör att jag lättare kan tillgodose de önskemål mina kunder har om tider. Och så hoppas jag att mina grannar och de som bor i närområdet kommer att hitta hit. Jag kommer att ta väl hand om dem, avslutar Fanny leende.

Fixar skägget.
Snart klar.
Fanny i sitter i solen utanför sin salong.
Pyntat och fint utanför entrén till salongen.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.