Fint besök vid SPF:s första möte

Text: ANNIKA  Foto: CHRISTINE

Vid årets första månadsmöte för SPF Hammarö bjöds det på ett riktigt celebert besök. 

Ralf på scen med delar av åhörarna bakom sig.

Först hälsade ordförande Rolf Kläppe alla välkomna och höll en kort genomgång av aktiviteter under våren. Det pratades bland annat om pingis, Qi Gong och kommande reseprogram som för dagen låg på planeringsstadiet.

Så var det då dags för dagens celebra gäst. Under varma applåder äntrade den forna fotbollsspelaren Ralf Edström scenen. Han berättade om sin resa från Stora Valla ut i stora världen. Med ett minne så klart som om det hänt i går berätta-de han om forna lagkamrater, matcher han spelat och mål han gjort. Och att målen var många under karriären vet nog  de flesta. Det blev också prat om jobbet som expert i sport-radion. Ett arbete som han lämnade för några år sedan. Ralf har också varit ambassadör för Cancerfonden, vilket ligger honom varmt om hjärtat då han själv tidigare varit drabbad av prostatacancer. En sjukdom som han idag är friskförklarad från.

Idag jobbar Ralf Edström med  Svenska Parasportförbundet och jagar sponsorer till handikappidrotten.

Ralf är en herre som återger sina historier med både värme och stor humor. Men det är klart, är man värmlänning, och numera göteborgare, så ligger nog humorn i blodådrorna.

Att Ralf Edström är född i Degerfors har nog många koll på, men hur många vet att hans mamma Eva var född på Lövnäs? Ralf tillbringade många somrar som liten här på Hammarö. Hans mormor och morfar bodde på Lövnäs och drev Lövnäskiosken när den fanns. En av favoritsysselsättningarna när Ralf befann sig på Hammarö var att fiska tillsammans med kusinen Ulf. Det känns som Ralf kan ”sitt” Hammarö rätt väl.

Än idag är anknytningen till ön stor. Ralfs pappa Sigge (Sigvard), snart 90-år ung bor på Skoghall. Självklart var han med i publiken och lyssnade på sin framgångsrike son.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.