Fixade egen fotbollsskola

Text och foto: Kristina

Har man inget sommarjobb så kan man lika gärna ordna sitt eget. Och delat då något riktigt roligt. Så tänkte polarna Melker och Hugo tidigt i våras.

Fotbollskillarna Melker och Hugo var på väg hem från en fotbollsträning någon gång i februari. Ingen av dem hade sökt något sommarjobb, och var inte speciellt sugna på det som fanns tillgängligt.

– Vi ville båda ha sommarjobb, och vi ville göra något vi tycker är kul, berättar Melker.

Både Hammarö FK och IFK Skoghall ställde upp med material som bollar och västar, fotbollsplaner och klubblokal med kök. Planen var att under två veckor erbjuda fotbollsskola för killar födda 2011-2014.

– Skoghalls damlag hade läger för tjejer, och Hammarö FK ordnade läger för barn födda 2006-2011. Så vi ville erbjuda fotbollsskola för de som inte hade andra möjligheter, fortsätter Melker.

Sedan började jakten på sponsorer. Förutom käk till barnen ville killarna även ge barnen något de kunde behålla och ha kvar som minne. Urban Svensson på ICA Kvantum Hammarö kontaktades, och han var inte sen att ställa upp.

– Jag älskar sådana här initia-tiv. Både att killarna är så driftiga och själva ordnar sina sommarjobb, men också att de gör något positivt för barn. Så det var inte svårt att säga ja, berättar Urban.

En rabatt på inköp av matvaror i butiken och en varsin t-shirt och vattenflaska till alla barn som deltog i fotbollsskolan sponsrade ICA Kvantum Hammarö med.

Kompisarna Pelle och Felix hängde på som ledare under de två veckorna. Och Hugos lillebror anlitades för att hjälpa till i köket.

– Vi gjorde det ganska enkelt för oss, med korv med bröd, köttbullar med pasta och sånt. Men en dag skulle vi ha spaghetti och köttfärssås, då delade vi upp köttfärsen mellan oss och kokade köttfärssås hemma kvällen innan, skrattar Melker.

Tre av killarna har nu tagit studenten och vet inte riktigt var de är nästa sommar. Men är de här på Hammarö så kan de absolut tänka sig att upprepa sommarens bravader.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.