Floorcurling på Fritidsbanken

Text: KRISTINA

Tack vare Svenska curlingförbundet har vi nu möjlighet att låna Floorcurling på Fritidsbanken

Nu har Fritidsbanken fått utökat sortiment tack vare Svenska curlingförbundet. Med floorcurling behöver du ingen is för att testa sporten. Ett set med stenar och en matta, praktiskt paketerat i väska och rör, kan du ta med dig för att spela curling någonstans där du har en plan yta. Rulla ut målmattan som är en gånger en meter, och dra iväg stenarna som har små hjul för att simulera glid på is.

I huvudsak riktar Fritidsbanken denna aktivitet mot skolor, men den finns även för utlåning till privatpersoner. 

– Det kan ju vara lite svårt att få plats med en sån här aktivitet hemma, men i en gymnastiksal eller korridor fungerar det jättebra, berättar Anita Veines, Fritidsbanken Hammarö. 

Fritidsbanken erbjuder ett set man kan låna om man ska ha kick-off, after work eller liknande. Detta set har paketerats i cykelkärran som i somras användes av feriearbetare, och man får även låna den tillhörande cykeln. I cykelkärran kommer, förutom kubb, brännbollsutrustning, diverse bollar och material lämpligt för femkamp, nu även Floorcurling ingå.

Femton Fritidsbanker i Sverige har fått varsitt set för gratis utlåning för att öka intresset för sporten. Svenska Curlingförbundet har färdiga lektionspaket riktat mot skolklasser, framtagna av fysioterapeuten Anna Gustafsson som jobbar med landslagen i curling. 

Världscurlingförbundet har publicerat en rad instruktionsvideos, allt från teasers till instruktioner om olika slag, positioner, strategi och begrepp. Du hittar dessa på worldcurlingacademy.org.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.