Folkets park återupplivas med Nostalgi 19

Den 4 augusti återupptas Gretas Orkesters nostalgigalor efter ett par års uppehåll. 2012 års upplaga blir den nittonde i ordningen och kommer för första gången att anordnas i Skoghalls Folkets Park där man hoppas att kunna återuppliva lite av folkparkernas glansdagar.

– Det här är ett unikt tillfälle för Skoghallsborna, det är första gången på fyrtio år som det kommer finnas servering och musik i Folkets Park, säger Roger Nilsson som är en av medlemmarna i Gretas.

 

Nostalgi 19 anno 2012

Fyra band kommer att spela under Nostalgi 19: Gretas Orkester, Response, PRO strings och Wainioz och det är framförallt musik från 60-talet som står på repertoaren.

– Gretas specialitet är Beatles, säger Örjan Ekängen som spelar i bandet. Response spelar mycket Elvis och Hepstars, PRO strings kör gitarrdängor från 60-talet och Wainioz spelar dansmusik.

– Det blir en nostalgisk rock- och danskväll, säger Roger Nilsson.

Gretas orkester anno dazumal

Roger Nilsson är en av originalmedlemmarna i Gretas och var med och startade bandet 1965. Man hade dock en nystart 1982 då Örjan Ekängen tillkom och man planerar att fira Gretas trettioårsjubileum under året.

– Vi har bytt lite manskap under året, men det är fortfarande tre kvar sen -65, säger Örjan. Nostalgin är inte ett trettioårsjubileum, men vi har tänkt fira längre fram.

 

Nostalgigalorna började man med -91 i Skoghalls Folkets hus och körde sedan arton år i rad innan man tog ett uppehåll.

– Första året hade vi över tusen besökare och de senaste åren har vi haft runt trehundra, säger Örjan.

I år bestämde man sig, tillsammans med Skoghalls Folkets hus, att anordna Nostalgi i parken och tanken är att ge Folkets park lite av en återupplivning.

– Det var en stor, fungerande park här, säger Örjan. Det är synd att kommunen inte har satsat mer på att rusta upp den.

Under nostalgikvällen kommer det att finnas både mat- och ölservering och även dansgolv.

– Krögaren på Folkets Hus är med och vi ska göra en forma av servering inne på dansbanan, säger Örjan. Syftet är egentligen att få parken att återuppstå. Det är ett trevligt område och blir det bra väder kan det bli en riktigt trevlig kväll.

PRO strings kommer att öppna under kvällen, följt av Wainioz och Response, innan Gretas kliver på för kvällens final.

 

 

One thought on “Folkets park återupplivas med Nostalgi 19”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.