Första steget för Hammarlunden F-6

Text:KRISTINA  Foto: HÅKAN, HAMMARÖ KOMMUN

13 januari tog elever och lärare de första stegen för den nya F-6-skolan på Hammarlunden.

Bosse Henriksson, kommunalråd, invigningstalar inför byggstarten.

I december 2019 beviljade kommunstyrelsen bygglov för Hammarlundens nya F-6-skola och  närmare 500 elever och lärare tog de första stegen.

   F-6 skolan blir nästa steg i byggprocessen på Hammarlundens skolområde och är en del av det stora skolprojektet på Hammarö som sträcker sig fram till år 2026.

– Hammarö växer och det ställer också krav på våra skolor och lärmiljöer. Därför tänker vi långsiktigt och hållbart så att det finns utrymme för verksamheten att jobba flexibelt, men också utrymme för om vi blir fler i framtiden, säger Bosse Henriksson, kommunstyrelsens ordförande.

Under hela planeringsstadiet och framtagandet av skolan har en nära dialog och samverkan förts med verksamheten som haft möjlighet att tycka till och vara delaktiga i utformningen av skolan.

– Vi vill att eleverna känner sig trygga i sin skolmiljö, och även om skolan blir större än den tidigare skolan så har det varit viktigt att skapa känslan av det lilla i det stora, berättar Björn Svantesson, chef för bildningsför-valtningen.

Elever, lärare, politiker och tjänstemän var på plats vid Hammarlunden för att stega upp en formation där den nya skolan kommer byggas. Den nya skolan som består av en mindre huskropp med fyra ”armar” kommer att bli 8 500 m2 stor med plats för 700 elever.

I ett pressmeddelande från kommunen läser vi att ”När allt står klart kommer det vara en modern skola, anpassad efter dagens behov, med spännande utemiljöer som uppmuntrar till rörelse och lek.”

   Byggnationen av skolan ska pågå fram till slutet av 2021 och ska vara klar för inflyttning till vårterminen 2022.

Skolbarn, lärare, byggnadsarbetare och övrig personal bildar kedja.
Ungefär så här stor blir skolan. Kolla in alla som byggt kedjan. Syns du?
3D bild skiss på hur skolan kommer att se ut när den är färdig.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.