Förstelärare i Hammarö kommun

Hammarö kommun har infört försteläraresystemet. Fem lärare med särskild kompetens och erfarenhet ska utveckla undervisningen på öns skolor.

– Att utse förstelärare har varit ett viktigt och svårt arbete där många lärares yrkesskicklighet blivit synliggjord. Det är viktigt att betona att det i dagsläget enbart fanns utrymme för fem tjänster. Det är chefsgruppens och central samverkansgrupps förhoppning att de som inte utsågs i denna omgång funnit processen värdefull ur andra perspektiv och återkommer med en ny ansökan vid ett senare tillfälle, säger Maria Kjällström, bildningsförvaltningens chef i ett pressmeddelande.

Förordnandet gäller från den 1 november 2013 för följande lärare:

Charlotta Nätterdahl, Hammarlundens skola F-6

Diane Wiklund, Särskolan Lillängsskolan

Hanna Räftegård, Mörmoskolan F-6

Malin Eriksson, Mörmoskolan 7-9

Åsa Melén Nordh, Hammarlundens skola 7-9

Följande motivering ligger till grund för beslutet:

”Dessa lärare har under ansökningsprocessen beskrivit hur de medvetet utvecklat undervisningen med hjälp av sina erfarenheter. De visar stor nyfikenhet på hur elever lär och utvecklas. De tar genom utveckling av undervisning stort ansvar för elevernas skolframgång. En fortsatt nyfikenhet på elevers lärande genomsyrar deras yrkesutövande. Den utvecklingsidé de bär på bygger på ett kollegialt prövande och har ett helhetsperspektiv för kommunens räkning.”

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.