Fortsatt lugnt på öa

Foto: CHRISTINE

Nu har vi gått in i 2017 och arbetar för fullt med Medborgarlöftet. Vårt mål är ett tryggt samhälle. 

Det har varit otroligt lugnt på Hammarö sedan sist. Knappt några viltolyckor ens. Men fortsätt tänk brottsförebyggande. Tipsa oss när du ser eller hör något utöver det vanliga. Vi avgör sedan vad som är relevant, och kan se kopplingar mellan händelser och olika tips. Vi är väldigt tacksama över ert engagemang, utan det är vårt arbete betydligt svårare. Ett enkelt sätt att lämna tips till oss är via Polisens webbplats polisen.se. I sidofoten, i den blå plattan finns rubriken ”Gå direkt till” och strax under ser du ”Tipsa och hjälp polisen”. Klicka där och sen på länken ”Värmland, tipsa polisen”. Då kommer du till ett formulär där du fyller i ditt tips. Du måste inte ange namn och kontaktuppgifter om du inte vill. Du kan även bifoga filer om du till exempel tagit kort på det du tipsar om.

Om det är pågående brott eller verksamhet du vill tipsa om så ring oss på 114 14 alternativt 112 (om det är akut).

VI jobbar för fullt med medborgarlöftet. Våra områdespoliser koncentrerar sig på det ni angett som största oro, och det var stölder och inbrott samt alkohol- och drogrelaterad brottslighet. Allt för att få ett ännu tryggare samhälle.

Grannsamverkan är också något vi uppmanar till. Prata ihop dig med dina grannar och kontakta oss sedan för att äska om grannsamverkan. Då kommer vi och informerar, och ger er skyltar och annat material. Helst ska alla i området vara med för att få önskad effekt. Vi har märkt stor skillnad i antal inbrott och skadegörelse i de områden som har en fungerande grannsamverkan.

För övrigt hade vi en stor insats på Hammarö lördagen den 21 januari. MC-klubben Bandidos hade en stor fest i sin lokal på Mörmons industiområde, och vi genomförde person- och fordonskontroller i samband med detta. Det kom festbesökare från flera länder.

Jag önskar dig ett fantastiskt nytt år, och hoppas du skriver någon fråga till mig eller direkt till HammaröNytt om det är något du vill veta mer om gällande vårt arbete eller rättsväsendet.

Och kom ihåg…

BE CAREFUL OUT THERE!

Lennart

FRÅGA POLISEN!

Är det något du undrar över som gäller polisens arbete eller rätts-väsendet? Skicka frågan till
lennart.hynynen@polisen.se. Vill du vara anonym går det bra att skicka frågan med brev till HammaröNytt, Clevevägen 2, 663 30 Skoghall. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.