Fredrik försvarar Hammarö i Hästviken

Den 27-31 maj hålls Wermlands Equestrian Games i Hästviken.

Bland stora svenska namn inom både hoppning och dressyr återfinns en lokal ryttare: Fredrik Hasselgren som tävlar för Hammarö Ryttarförening.

Tävlingsdagarna domineras av SM i hoppning och dressyr, som för första gången avgörs under samma tillfälle och plats. Fredrik Hasselgren tävlar dock inte på SM-nivå utan i Swedish 7 Star Spring Tour där elithoppare från hela Sverige gör upp under totalt sju tävlingar under våren.

– Jag kommer att ställa upp med två hästar på 1,3 och 1,4 meter* under onsdag, torsdag och eventuellt också fredag**, berättar Fredrik Hasselgren som till vardags arbetar som B-tränare åt andra ryttare.

– Jag känner att mitt eget tävlande är en förutsättning för att kunna träna andra. Sedan är det dessutom en rolig grej och kul att få kvitto på hur bra man är.

Tävlingarna i Hästviken kommer att kompletteras med clinics, utställare, god mat och dryck samt underhållning, bland annat ett ”After Ride” i Stenmagasinet med egen DJ på fredagen samt konsert med Wermland Operas orkester tillsammans med Ebbot Lundberg och hans band The Indigo Children på torsdagen. Bland de tävlande kan nämnas Malin Baryard Johnsson och Alexander Zetterman (hoppning) samt Patrik Kittel (dressyr). Dessutom tävlar en trio från den nyligen avslutade världscupsfinalen i Las Vegas; Douglas Lindelöw i hoppning, Malin Hamilton och Paulinda Friberg i dressyr.

– Det är inte så ofta det anordnas tävlingshelger av den här storleken, speciellt inte i Värmland. Det är otroligt kul att få tävla och träffa andra ryttare. Dessutom är det en fantastisk möjlighet att få se hästsporten på riktigt nära håll. Jag tycker det är beundransvärt att de gör det här, det innebär stora investeringar och chanstagningar, jag hoppas den värmländska publiken verkligen sluter upp.

FredrikHasselberg FredrikHasselberg1 FredrikHasselberg3

Fredrik kommer att rida den egna hingsten Black to White F under tävlingarna i Hästviken.

*Högsta höjd på hinder

**Dagar under vecka 22.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.