Fullt ös i Lillängshamnen

Text: KRISTINA  Foto: HÅKAN  

Förutom Lillängshamnens Restaurang och Fiskrökeri med sin nya stora terrass kan vi i sommar besöka Hammarö Beach Club, hyra cykel av Bulten Bike och ta en trollingtur med Hammarö trolling nere i Lillängshamnen. 

Bulten Bike är en ekonomisk förening med säte på Hammarö, som säljer och hyr ut olika sorters last- och vikbara cyklar samt cykelsläp. I sommar kommer man kunna hyra cyklar via en uthyrningsportal och hämta ut dem hos Lillängshamnens restaurang och fiskrökeri. 

– Man kan hyra en lastcykel och en vikcykel i Lillängs-hamnen i sommar. Turister kan enkelt kan ta sig till andra platser på ön utan att bli av med sin uppställningsplats. Lastcykeln har elmotor och det finns bälte till tre barn i lådan. Eller frakta ett par tre mindre hundar, skrattar Mikael Jern som medger att barn verkar uppskatta lastcyklar aningens mer än vad hundar gör. 

Hammarö Beach Club drivs av Anna-Malin Klemner Hagen och Mark Hagen som räknar med att öppna sin pop up-restaurang vid midsommar. De kommer erbjuda enklare rätter som klassisk ceasarsallad, toastad bagel med parmaskinka och parmesanost, wraps med lax och avocado och sallad caprese. Utöver det kan man få fika och glass. Och i och med att alkoholtillstånd är fixat så kommer sommarkvällarna kunna avnjutas med en god rosé i solnedgången, kanske till toner från Mark som också är musiker.

– Alla är välkomna till oss, även djur. Kanske kommer vi erbjuda en meny även för hundar, skrattar Anna-Malin.
– Vi tänker att det vi själva vill ha, det kommer funka, fyller Mark i.

   Till vinterhalvåret kanske containern kan flyttas till andra platser på ön.

– Är det en så fin vinter som det var nu så kanske vi kan erbjuda Gulaschsoppa, nyponsoppa och Glühwein någonstans där man kan åka långfärdsskridskor och längdskidor, spånar paret. 

Lillängshamnens Restaurang och fiskrökeri har precis fått upp ett tak på sin bryggterrass och sjösatt ett helt nytt koncept och meny där vi nu hittar bland annat deras populära laxtallrik med varmrökt lax, räksmörgås deluxe, Toast Skagen, skärgårdssnacks med löjrom, S.O.S, cajunmarinerad tonfisk, färska skaldjur och ingefärsmarinerad pulled vegme-sallad. Bröderna Adam och Andreas Fransson har valt att ta klivet in i en ny utvecklingsfas i sina verksamheter, satsa fullt ut på en ökad produktion i fiskrökeriet med flytt till större produktionsanläggning under hösten 2021, anställt en VD för Lillängshamnens Restaurang med den omtyckta butiken i Lillängshamnen, Henrik Lööf, som tidigare hittats på Bröderna Olssons restaurangkoncern Arvika/Karlstad, icehotel i Jukkasjärvi och i Branäs.

– En fantastisk verksamhet att få uppdraget, äran att utveckla till ett ännu bättre utflyktsmål på Hammarö med omnejd. Vi har skapat ett förfinat sommar-koncept med sjöbodsinriktning, hållbart, lokalt och med egenproducerade råvaror på menyn. Allt för att knyta ihop den röda tråd och verksamhet som funnits här i 30 år. Vi har även ett etablerat ett samarbete med Kling Glass som använder Värmländska bär och grädde i sin glass, berättar Henrik Lööf.

Hammarö Trolling drivs av Peter Wiklund, en mycket erfaren fiskeguide. Han erbjuder trollingturer på Vänern fram till slutet av juli då han flyttar upp verksamheten till Glafsfjorden.    

Båten tar upp till fyra fiskande gäster och fisket riktar sig främst på gös och stor gädda. Komplett fiskeutrustning ingår, så du behöver bara ta med dig ett glatt humör. Men skippa bananerna!

Anna-Malin Klemner Hagen och Mark Hagen, Hammarö Beach Club, Annika Axelsson från Hammarö kommun,
Pernilla Alte och Henrik Lööf från Lillängshamnens Fiskrökeri samt Heiko Bubholz och Mikael Jern från Bulten Bike.
Vy över Lillängshamnen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.