Fy fan för februari. Och mars.

Foto: CHRISTINE

Ekonomiprofessorn Micael Dahlén tillsammans med journalisen och träningsprofilen Petra Månström gjorde en podd med namnet Fy fan för februari. Ett avsnitt om dagen hela februari månad. De la fram bevis i form av statistik samt egna upplevelser om att februari är en riktig skitmånad, och försökte få februari struken ur almanackan. Som sommar- och värmeälskare lyssnade jag på podden med stor glädje. Då jag inser att stryka februari inte skulle hjälpa ett dugg kör jag lobbyverksamhet hemma. Försöker få familjen förstå att det bästa vore att flytta till varmare breddgrader. Tänk dig slippa bylsa på barnen massa tjocka ytterplagg, slippa hålla reda på mössor och vantar. Skrapa permafrost på bilrutorna. Det ständiga huttrandet. Skotta snö eller plaska runt i lera. Underkylt regn med halkiga vägar. Man kan väl semestra i Sverige på vintern ett par veckor om man saknar det tycker jag.

Det går väl sådär med min kampanj. Sambon gillar visst klimatet här. Men dottern har jag nog på min sida inom kort. Två mot en, då vinner väl vi? Håll tummarna för mig. Jag kommer behöva det. 

Kristina   

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.