Gå i ide är världens bästa idé.

Vintern närmar sig med stormsteg, vilket fick mig att tänka på alla djuren. De traskar runt i snö och kyla i cirka 5 månader men lyckas ändå hålla humöret uppe! Jag har i alla fall aldrig mött ett deprimerat rådjur som klagat över kylan. De är så duktiga, jag skulle aldrig klara det, klag och gnäll hör vinterhalvåret till! Resten av året också för den delen…

Några av djuren omkring oss har däremot kommit på en genialisk idé för att slippa denna misär. Ta till exempel björnen. Den sover sig igenom hela alltet. Den tar den lätta vägen, precis som jag också skulle ha gjort. Den lätta vägen är den bästa vägen.

Jag känner mig så sugen på att leva ett ”björnigare” liv. Tänk er att i augusti börja frossa i allt gott som kommer i er väg, målet är att ha gått upp ungefär 50 kilo tills november. Då ska man ha en ordentlig fettreserv så att du kan sova flera månader utan att ens behöva tänka på mat.

Jag skulle så björnlikt jag bara kan (eventuellt täcka mig själv med en päls) lufsa in på ICA och börja moläta direkt från hyllorna. Jag skulle bege mig ut på världens matturné. När målvikten är uppnådd är det ju då dags att faktiskt gå i ide. Vart? Undrar då ni. Mitt hetaste tips är: på IKEA. Där finns nämligen massa korgar med kuddar och täcken att gräva ner sig i. Det är idealiskt.

När du sedan vaknar X antal månader senare, vad har hänt då? Jo, kroppen har använt sig av hela din fettreserv, du vaknar upp smal och kan likt en gasell skutta ut ur idet, redo att anamma sommaren, för att till hösten åter igen repetera proceduren. Det är det perfekta livet!

Jag önskar er alla en ”björnig” vinter.

/ David

davidraftingbjornwebbad

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.